De kunst van het poetsen

De kunst van het poetsen

We poetsen allemaal onze tanden. Af een toe eens stil staan bij hoe je poetst en of je wel de juiste producten gebruikt, is helemaal niet gek.


We poetsen allemaal onze tanden. Af een toe eens stil staan bij hoe je poetst en of je wel de juiste producten gebruikt, is helemaal niet gek.

Oral-B PRO 600 Crossaction
Oral-B PRO 600 Cross Action

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Ontdek nu!

La vérité à propos de la mauvaise haleine

De juiste tandenborstel

We hebben het allemaal druk, druk, druk. Toch is het goed om even de tijd te nemen om de juiste tandenborstel te kiezen. Dat kun je bijvoorbeeld online doen. Het maakt helemaal niet uit of je nu een elektrisch poetser bent of een handtandenborstel gebruikt als je maar de juiste borstel gebruikt voor jouw specifieke eisen. Het is ook belangrijk om met je tandarts te praten over welke soort tandenborstel je gebruikt. De tandarts heeft altijd goede adviezen.


La vérité à propos de la mauvaise haleine

De handmatige techniek

Wanneer je een handtandenborstelgebruiker bent, is het belangrijk om de juiste techniek onder de knie te hebben.

  • Begin met de buitenkant van de tanden en plaats de tandenborstel in een hoek van 45 graden ten opzichte van de tandvleeslijn.
  • Beweeg de borstel zacht cirkelend op en neer tegen de tanden en het tandvlees.
  • Gebruik dezelfde beweging om de kauwoppervlakken en de binnenkant van de tanden te poetsen.
  • Om de binnenkant van de voortanden te poetsen houd je de borstel rechtop en maak je zachte op en neer bewegingen met de top van de tandenborstel.
  • Vergeet niet de tandvleeslijn te poetsen en zorg er ook voor dat je de achterste tanden en kiezen bereikt. Poets zeker 2 minuten lang je hele gebit.
  • Poets ook je tong. Dat draagt bij aan een frisse adem.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

De elektrische poetstechniek


  • Zorg ervoor dat je altijd 2 volle minuten lang poetst. Het feit dat je een elektrische tandenborstel gebruikt, doet daar niets aan af.
  • Beweeg de elektrische tandenborstel langzaam van tand naar tand, volg daarbij de ronding van het tandvlees en de vorm van elke tand. Houd de borstelkop enkele seconden tegen de tand aan voordat je naar de volgende tand gaat.
  • Vergeet niet je hele gebit te poetsen, inclusief de binnenkant van de tanden, de kauwoppervlakken en de achterste tanden en kiezen.
  • Beweeg de tandenborstel tenslotte langs de tandvleeslijn.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

Oral-B SmartGuide

Oral-B heeft een uitgebreid assortiment elektrische tandenborstels met verschillende borstelkoppen en functies. De meeste Oral-B elektrische tandenborstels zijn tevens uitgerust met de uiterst handige en belangrijke 'Oral-B SmartGuide'. Dit is een snoerloze timer die je laat weten hoeveel tijd je spendeert aan elk kwadrant van je gebit. Je kunt zelfs meekijken met een diagram op het schermpje. Dit is een perfecte oplossing voor mensen die het lastig vinden om 2 volle minuten te poetsen of die teveel tijd aan één kant van het gebit spenderen en de overige tanden en kiezen verwaarlozen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina