De waarheid over een slechte adem

De waarheid over een slechte adem

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een slechte adem?


La vérité à propos de la mauvaise haleine

Tabaksgebruik.

Ben je een roker, stop er dan mee. Je slechte adem kan ook andere oorzaken hebben, maar van het gebruik van tabak krijg je gegarandeerd een slechte adem. Vraag je dokter of tandarts om advies en ondersteuning als je wilt stoppen met roken.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

Voedingsmiddelen.

Bepaalde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld knoflook, dragen bij aan een slechte adem. Dit is echter slechts tijdelijk. Wanneer ze in het bloed worden opgenomen, verdwijnt de geur via de adem. De geur blijft echter zolang het voedingsmiddel wordt verteerd, dus snel weg is hij niet.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

Een droge mond.

Wanneer je een extreem droge mond hebt, is er niet genoeg speeksel om voedselresten en bacteriën weg te spoelen. Wanneer die op de tanden blijven zitten, kan dat een onplezierige geur veroorzaken.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

Infecties.

Als er geen aanwijsbare oorzaak is voor een slechte adem, kan het een indicatie zijn voor een infectie elders in het lichaam. Wanneer je een chronisch slechte adem hebt en je tandarts geen orale oorzaak daarvoor kan aanwijzen, moet je je huisarts raadplegen. Een slechte adem kan een teken zijn van diverse aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een infectie van de luchtwegen, chronische sinusitis of bronchitis, diabetes of lever- en nierproblemen. Het is dus belangrijk het probleem niet te negeren.

La vérité à propos de la mauvaise haleine

Je tong.

Inderdaad, je tong kan de veroorzaker zijn van een stinkende adem. Omdat het tongoppervlak bobbelig is en een unieke textuur heeft, kan het een verzamelplek zijn van bacteriën die een slechte geur veroorzaken. De beste manier om een slechte adem tegen te gaan, veroorzaakt door je tong, is je tong regelmatig te poetsen en/of een tongschraper te gebruiken.

De beste manier om een slechte adem te verbeteren is een grondige gebits- en mondhygiëne erop na te houden. Dat betekent twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen om voedselresten en bacteriën die een slechte adem veroorzaken, te verwijderen. Met een elektrische tandenborstel van Oral-B kun je de algehele gezondheid van je mond vergroten omdat die grondiger reinigt dan een gewone handtandenborstel. Voor meer informatie kun je kijken op www.oralb.com en op zoek gaan naar een tandenborstelmodel dat het best bij jouw behoeftes past. Mondwater biedt slechts een tijdelijke oplossing voor een slechte adem. Wanneer je een chronisch probleem hebt, kan je tandarts je adviseren een anti-bacteriële spoeling te gebruiken om de bacteriën tot een minimum te beperken.

Oral-B PRO 600 Crossaction
Oral-B PRO 600 Cross Action

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Ontdek nu!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

guppy

guppy

gemeld

Een slechte adem is een afknapper. Net zoals een slechte lichaamshygiëne. Toch mag je mensen niet altijd hierop afschrijven of bevooroordeeld zijn, want er kunnen zoveel (verborgen) oorzaken zijn. Zelf ben ik wel bezig met mijn adem en probeer ik knoflook/ui zoveel mogelijk te vermijden, veel water te drinken en heb ik altijd wel een muntje of kauwgom in mijn tas zitten voor 'het geval dat'.... Een tongschraper heb ik nog nooit gebruikt, maar kan misschien het proberen waard zijn.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina