De waarheid over wittere tanden


Welzijn
11/05/2021
Het witten van je tanden is een grote trend. Door al die nieuwe methodes die je thuis kunt gebruiken of bij de tandarts kunt laten doen, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Echter, dagelijks de juiste producten gebruiken, is een van de beste manieren om je witte tanden te beschermen en te behouden.

Laten we beginnen met de tandpasta. Wanneer je tandpasta koopt, kijk dan of er pyrofosfaten in zitten. Dit actieve ingrediënt helpt tandsteenvorming te verminderen en helpt aanslag die je tanden gelig maken te verminderen.

Ook moet je letten op je tandenborstel. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het witter maken van je tanden en maakt een groot verschil. Je wilt een borstel die zoveel mogelijk tandplak verwijdert, want tandplak produceert tandsteen, een van de grootste oorzaken van gelige tanden. Ondanks dat er een groot assortiment handmatige tandenborstels voor wittere tanden verkrijgbaar is, zal een elektrische borstel altijd meer tandplak verwijderen indien hij op de juiste manier gebruikt wordt.

Oral-B heeft fantastische elektrische tandenborstels in het assortiment en ook een vervangborstelkop, genaamd de 3D White. Deze borstelkop helpt je tanden wit te blijven omdat er een klein polijstkommetje op zit dat meer tandpasta vasthoudt en op een zachte manier vlekken en aanslag van het glazuur verwijdert. Door twee keer per dag deze borstelkop te gebruiken kun je heel wat vlekjes wegwerken.

Vraag je tandarts om advies als je een meer drastische methode wilt. Wanneer je echter dagelijks vlekken op het glazuur te lijf wil gaan, kun je met deze aanpassingen en poetstechnieken al een heel eind komen voor een wittere glimlach.