Don’t mind the gap!

Don’t mind the gap!

Nog niet zo lang geleden was witter dan wit en netjes op ‘n rij het summum voor je gebit, nu maken imperfecties zoals tandspleetjes je net charmant, uniek en zowaar begeerlijk. ZIN IN MEER-experte Hilde laat de grootste diva’s mét fietsenrek breeduit glimlachen.


'Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring' - Marilyn Monroe (uit Marilyn: Her Life in Her Own Words)

Onder dit motto kondigde zich dit jaar een nieuwe beautytrend aan. De oogverblindende tandpastasmile is uit, een witter dan witte rij rechte tanden niet langer een must. Kunstmatig en fake hebben afgedaan. Eén van de meest begeerde imperfecties op dit moment is het spleetje tussen de tanden. De charmes van dit afwijkende gebit is niet nieuw. In Afrikaanse culturen werden tandspleetjes altijd al gezien als een teken van schoonheid, maar in Europa en Noord-Amerika eerder een gevreesd fenomeen waarvoor massaal naar de tandarts werd gerend en een beugel soelaas moest bieden.

Nochtans: "Volgens de middeleeuwse wet van de fysionomie – waarbij men ervan uitging dat uiterlijke kenmerken in verband staan met karaktereigenschappen – was een spleetje tussen de tanden een teken dat de vrouw 'wellustig en uitbundig' was", aldus Colin Jones, professor van de Queen Mary University of London.

Dat kleine schoonheidsfoutjes perfectie accentueren, bewijzen stijliconen die de wereld met hun imperfecte glimlach weten te veroveren al jaar en dag (Guy Verhofstadt en Regi Penxten even buiten beschouwing gelaten). Actrice Anna Paquin (True Blood, X-men) won, mét spleetje tussen haar tanden, meerdere Oscars. De Hermès Birkin Bag, vernoemd naar Jane Birkin, doet de dame in kwesties gebit alle eer aan. Vanessa Paradis, het welbekende frêle zangvogeltje en eega van Johnny Depp, mag zich met misschien wel dé grootse gab in het rijtje tot het selecte clubje Chanel-muzes rekenen. Madonna schreef dan weer popgeschiedenis met haar authentieke gebit waaraan ze, en dat siert haar, nooit heeft laten sleutelen. Nederlands topmodel Lara Stone maakte er haar handelsmerk van en zorgde vorig seizoen met gleufje tussen de tanden (én voluptueuze vormen) voor een ommezwaai op menig internationale catwalk. Modellen met het voordien gevreesde fietsenrekje zijn trouwens steeds vaker in advertentiecampagnes te zien. In een wereld van digitale hulpmiddelen lijkt er nood aan originaliteit, imperfectie en authenticiteit. Een gegeven waar modegoeroes glamoureus op inpikken.

Een cosmetische ingreep kan echter niet door de beugel. Denk twee keer na voor je je mond laat verbouwen. Trends komen en gaan immers en tegen de tijd dat je je deze felbegeerde musthave look hebt aangemeten, ligt er al een ander modeverschijnsel op de loer.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...