Eten voor een gezonde glimlach

Eten voor een gezonde glimlach

We zien allemaal het liefst een stralend witte glimlach. Maar wist je dat alleen poetsen en flossen niet genoeg is? Met deze expert tips wordt jouw glimlach nog stralender dankzij je eetgewoonten je glimlach nog stralender kunnen maken.


Het is niet zozeer de hoeveelheid suikerhoudend eten en drinken die van belang is, maar eerder hoe vaak je dit doet. Let ook op al je consumpties - dus ook tussendoortjes - en niet enkel je hoofdmaaltijden.
Het meeste fruit is zuurhoudend (zeker citrusvruchten). Dit zuur wordt normaliter geneutraliseerd door je speeksel, maar niet als je het ene tussendoortje na het andere naar binnen werkt, dus eet niet de hele dag door.

Tanderosie gebeurt wanneer het email op de tanden opgelost wordt door koolzuurhoudende drankjes, fruitsappen of zelfs wijn omdat deze dranken allemaal zuren bevatten. "Suikervrije" opties zijn overigens net zo schadelijk, en al helemaal voor je voortanden als je doorheen de dag van een glas of uit een blikje nipt.

Het calcium in melk of kaas helpt het calcium dat verloren gaat tijdens deze zuuraanvallen te herstellen. Suiker in eender welk soort drankje vult continu die slechte plakbacteriën aan die suiker omzetten naar zuur, waardoor tandverlies en tandrotting ontstaan.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tannine in drankjes zoals thee, koffie en rode wijn kan vlekken maken op je tanden. Zelfs gewone thee heeft een effect op hoe wit je tanden zijn.

Slimme tip – 3 manieren om een slechte adem tegen te gaan
1. Poets je tong zowel als je tanden, zo verwijder je meer bacteriën uit je mond.
2. Die zo gevreesde ochtendadem wordt veroorzaakt omdat je tijdens je slaap minder speeksel produceert om je mond op natuurlijke wijze te wassen. 's Ochtends flossen helpt.
3. Drink water omdat dit de hoeveelheid bacteriën in je mond vermindert.

Tip: het is waar dat een suikervrije kauwgom na het eten de productie van speeksel op gang brengt en speeksel is de natuurlijke manier waarop jouw lichaam overgebleven zuren in de mond neutraliseert, maar het kan nooit een goede poetsbeurt en tweemaal daags flossen vervangen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Wautveer

Wautveer

gemeld

Interessante info!

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!