Ken jij je tandenborstel? Hier moet je op letten bij de aanschaf van een tandenborstel.

Ken jij je tandenborstel? Hier moet je op letten bij de aanschaf van een tandenborstel.

Weten welke tandenborstel bij je past, zou vast onderdeel moeten zijn van je mondverzorgingsritueel.


Je tanden twee keer per dag poetsen is essentieel voor een goede mondhygiëne. Je bent meer geneigd je tanden goed te blijven verzorgen als je de juiste tandenborstel gebruikt die ook comfortabel aanvoelt. En let daarbij dan vooral op de borstelharen.
Lees dus de volgende keer als je een tandenborstel koopt, of dat nu een hand- of een elektrische borstel is, op de verpakking met welke soort borstelharen hij is uitgerust. Er zijn verschillende types borstelharen die bedoeld zijn voor verschillende behoeftes. Elektrische tandenborstels hebben ook verschillende opzetborstels en zijn uitgerust met verschillende eigenschappen. Wij geven je wat basisinformatie om je te helpen kiezen wat jouw mond en tanden lekker vinden:

Medium of soft: De meeste tandartsen adviseren een tandenborstel met zachte borstelharen en extra zachte borstelharen voor als je gevoelige tanden of tandvlees hebt of aan het herstellen bent van een dentale ingreep. Sommige mensen hebben gewoon een voorkeur voor zachte borstelharen. Veel mensen zonder gevoelige tanden of tandvlees geven echter de voorkeur aan wat steviger borstelharen omdat ze geloven dat die effectiever tandplak en vlekken van de tanden kunnen verwijderen. Dat is echter niet het geval. Je kunt je tanden heel effectief poetsen met zachte en extra zachte borstelharen.

Vormen en maten: De technologie op tandenborstelgebied is de laatste jaren heel erg ontwikkeld, waardoor je kunt kiezen uit tandenborstels met heel veel typen borstelharen. Sommige tandenborstels en elektrische borstels zijn bijvoorbeeld uitgerust met borstels in de vorm van een kommetje zodat je goed rond de tanden kunt poetsen. Andere hebben een diagonaal patroon om de zijkanten van de tanden en de tandvleeslijn goed te kunnen bereiken of een mengeling van kortere en langere borstelharen die goed tussen de tanden kunnen reinigen. Vervangopzetborstels zijn tevens verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende monden en manieren van poetsen.

Ontdek alle producten van Oral-B hier.

 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Oral-B Genius 8000

Oral-B Genius 8000, Elektrische tandenborstel

For-Genius-8000-combi

Een superieur resultaat in vergelijking met manuele tandenborstels

(122)
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Oral-B SmartSeries 4000

Oral-B SmartSeries 4000, Elektrische tandenborstel

Smartseries-4000-packshot

De elektrische tandenborstels van Oral-B: nog effectiever dan een manuele tandenborstel

(7)
Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Oral-B PRO 600 Cross Action

Oral-B PRO 600 Cross Action, Elektrische tandenborstel

Oral-B PRO 600 Crossaction

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...