Perfect je tanden poetsen. Zo doe je dat.

Perfect je tanden poetsen. Zo doe je dat.

Tandenpoetsen kan het kleinste kind, denk je misschien. En toch... Zo moet het écht!


1. Flos.
Door eerst te flossen, verwijder je tandplak dat tussen je tanden zit en waar je tandenborstel niet bij kan. Zo dekt de fluoride in je tandpasta een groter oppervlak en is de kans op gaatjes kleiner.

2. Schraap je tong.
Deze stap wordt vaak vergeten, maar tongbeslag is één van de belangrijkste redenen van een onfrisse adem!

3. Poets je tanden.
Als je je tanden poetst, doe je dat best twee minuten lang. Poets je langer je tanden, dan kun je gevoelig tandvlees en andere problemen krijgen.

4. Spoel na het tandenpoetsen je mond met mondwater.
Dat geeft je een frissere adem. Mondwaters met fluoride beschermen je gebit tegen zuren van de tandplakbacterie.

Oral-B 3D white
Oral-B 3D White
(172)

Zichtbaar wittere tanden in twee weken*

Ontdek nu!

5. Ontbijt.
‘s Morgens eten we dikwijls veel voedingszuren: fruit, sap, chocolade... Die verzwakken je tandglazuur, dus poets je beter je tanden voor het ontbijt. Wil je je tanden toch pas nadien poetsen, dan wacht je het best minstens een halfuur tot een uur zodat je speeksel je tandplak kan herstellen.

Draagt jouw puber een blokjesbeugel? Hoe poets je dan je tanden?

  • Je poetst je tanden best niet enkel ’s ochtends en ’s avonds, maar telkens nadat je gegeten hebt, al is dat maar een kleinigheidje.
  • Poets zorgvuldig de buitenkant, de binnenkant en ook het kauwoppervlak van je tanden.
  • Houd de tandenborstel zo vast dat de haartjes boven en onder elk blokje kunnen reinigen.
  • Draai dan je tandenborstel dat de haartjes onder de draad glijden. Zo verwijder je etensrestjes die zich op moeilijk bereikbare plaatsen hebben opgestapeld.
  • Je kan gerust elektrisch blijven poetsen als je een blokjesbeugel draagt. Oral-B heeft speciale opzetborsteltjes voor orthodontie.

Tip: Poets extra zorgvuldig het deel van je tand tussen het blokje en het tandvlees, dit is de plaats waar het snelst cariës begint.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Belggirl

Belggirl

gemeld

Het gebruik van interdentale borsteltjes is bijna niet gekend in België wat echt jammer is, dus bij stap 1 flossen of interdentale borsteltjes gebruiken, zo voorkom je samen met poetsen tandvleesontstekingen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador