Perfect poetsen. Hoe doe je dat?

Perfect poetsen. Hoe doe je dat?

Je poetst je tanden tweemaal per dag en je flost ook regelmatig. Maar doe je het wel goed? Wij geven je poetsinstructies.


Je poetst je tanden tweemaal per dag en je flost ook regelmatig. Maar doe je het wel goed? Wij geven je instructies om met een gewone en een elektrische borstel te poetsen. Dat laatste is eigenlijk beter en efficiënter, is intussen bewezen. Misschien is zo’n elektrische tandenborstel dus een leuk moederdagcadeautje?

Virtuoos borstelen

 • Kies een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop.
 • Met weinig tandpasta op de borstel poets je makkelijker dan met veel, omdat je dan minder schuim in je mond krijgt. Gebruik een bolletje fluortandpasta ter grootte van een erwt, en doe dit op een droge borstel.
 • Poets minstens 2 minuten zorgvuldig met korte heen- en weergaande bewegingen.
 • Het is belangrijk dat je vooral het gebied op de overgang van tandvlees naar tand goed schoonmaakt. Zet daarom de borstel schuin op de overgang van tandvlees naar tand. De haartjes van de borstel blijven bij de beweging vrijwel op hun plaats. Probeer de haartjes zachtjes in de ruimte tussen de tanden en kiezen te duwen, maar druk daarbij niet te hard op de borstel.
 • Het maakt niet uit of je eerst het ondergebit poetst of het bovengebit maar probeer wel elke keer in dezelfde volgorde te poetsen, zodat je geen hoekje vergeet.

Elektrisch poetsen: snel én grondig
Het is intussen wetenschappelijk bewezen: elektrische tandenborstels zijn beter dan gewone tandenborstels. Als ze correct gebruikt worden, wordt de tandplak beter verwijderd dan met een gewone borstel en dat helpt tandbederf te voorkomen.

Zo gebruik je je elektrische tandenborstel correct:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Plaats de borstelkop op je tanden en beweeg langzaam van tand naar tand. Je hoeft daarbij geen druk uit te oefenen of draaiende bewegingen te maken zoals je dat met een gewone tandenborstel zou doen.
 • Het is niet omdat een elektrische tandenborstel veel sneller beweegt, dat je maar eventjes moet poetsen. Ook elektrisch moet je minstens twee minuten poetsen.
 • Wil je echt zeker zijn dat je het allemaal goed doet? Koop dan een ‘slimme tandenborstel’ van de nieuwste generatie. Die ‘vertelt’ je via een display of je lang genoeg poetst, niet te hard drukt, of je wel al je tanden goed gepoetst hebt…
Misschien een leuk cadeautje voor moeder- of vaderdag?

Nog enkele tips

 • Gebruik agressieve, schurende tandpasta’s met mate en afwisselend met een zachte, gewone fluortandpasta.
 • Vergeet niet om regelmatig te flossen en je tanden interdentaal te poetsen, ook wanneer je elektrisch poetst.
 • Tandenborstels en borsteltjes van elektrische toestellen moet je (minstens) vier keer per jaar vervangen. Doe het bv. bij het begin van elk nieuw seizoen. Dat onthou je makkelijk.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina