Is een elektrische tandenborstel iets voor jou? En hoe poets je nu best met een elektrische tandenborstel?

Perfect poetsen met een elektrische tandenborstel

Voor een optimale mondhygiëne is het aangeraden om 2 x per dag minstens 2 minuten te poetsen met een elektrische tandenborstel. Gebruik hiervoor een beschermende tandpasta met fluoride om gaatjes te voorkomen. Bezoek de tandarts 2 x per jaar.


Er zijn twee types opzetborsteltjes. In de eerste plaats heb je oscillerend-roterende tandenborstels, dit zijn de kleine ronde borstelkopjes die een ronddraaiende en duwende beweging maken. Daarnaast zijn er ook nog de Trizone tandenborstels. Dit zijn borstelkopjes die wat groter zijn en meer lijken op de manuele tandenborstels.

Wij geven je graag enkele handige tips om je elektrische tandenborstel goed te gebruiken.

1. Hoe poets je met een oscillerend-roterende tandenborstel?
Oscillerend-roterende tandenborstels zijn de meest aanbevolen elektrische tandenborstels. De kleine ronde borstelkop omsluit iedere tand apart, wat zorgt voor een precieze tand-voor-tand reiniging. Per minuut maken de borstels tot 8.800 roterend-oscillerende bewegingen en pulseren tot 40.000 keer.

1. Tandpasta aanbrengen
Zet de borstel met tandpasta pas aan als je de borstel tegen je tanden houdt, om te voorkomen dat de tandpasta in het rond spat.

2. Binnenkant
Beweeg de borstel langzaam van tand naar tand over het tandoppervlak. Poets de onderste snijtanden iets langer, omdat daar vaak tandsteen wordt gevormd.

3. Buitenkant
Plaats de borstel horizontaal en beweeg hem langzaam langs de tandvleesrand. Besteed een paar seconden aan elk tand of kies.

4. Kauwoppervlakken
Reinig de kauwoppervlakken langzaam en besteed een paar seconden aan elke tand of kies. Druk de borstelhaartjes slechts licht tegen het tandoppervlak en laat de borstel het merendeel van het werk doen.

2. Hoe poets je met een TriZone tandenborstel?
TriZone biedt een DrieZone diepe reiniging die alle zijden van de tand bereikt: het tandoppervlak, de ruimte tussen de tanden en de achterkant van de kiezen. Met een TriZone tandenborstel kan men bovendien dezelfde poetsbeweging gebruiken die men gewend is van een manuele tandenborstel. Per minuut bewegen de borstels tot 8.800 keer en pulseren daarnaast tot 40.000 keer.

1. Tandpasta aanbrengen
Maak de borstelkop nat en breng tandpasta aan. Om gespat te vermijden, richt je de borstelkop op je tanden voordat je het toestel aanzet.

2. Binnenkant
Plaats de haartjes van de tandenborstel tegen de tanden zodat ze een kleine hoek vormen met de tandvleesrand. Oefen lichte druk uit en begin te poetsen met kleine heen-en-weerbewegingen, net zoals je poetst met een manuele tandenborstel.

3. Buitenkant
Plaats de haartjes van de borstel aan de buitenkant in een kleine hoek. Maak zachtjes heen-en-weergaande bewegingen.

4. Kauwoppervlakken
Poets tot slot de kauwoppervlakken met dezelfde kleine heen- en weerbewegingen in de volledige mond.

Hoe reinig je je tandenborstel?
- Spoel de borstelkop na het poetsen af onder de kraan terwijl hij aanstaat.
- Zet uit en maak vervolgens de houder en borstel afzonderlijk proper alvorens hem weg te zetten.

Zit je zelf nog met een aantal vragen over je mondhygiëne stel ze dan via onderstaande button "Reageren".

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

chrissy64

chrissy64

gemeld

Sinds enkele weken ook electronisch beginnen poetsen op aanraden van een parodontologe. Ik merk reeds een duidelijk verschil! Stilletjes aan heb ik minder last van bloedend tandvlees. Heb nog enige behandelingen te ondergaan maar ik blijf elektrisch poetsen!

  • melden
joyce123

joyce123

gemeld

Ik heb deze al van in het begin en mijn kinderen ook wij zouden niets anders meer willen Dank u

  • melden
seske

seske

gemeld

Hallo Tammer, als je overweegt over te stappen naar elektrisch poetsen kan ik je dit alleen maar positief aanraden. Ik ben zelf nu 3 weken aan het poetsen met de Pro 2000 van Oral-B, het resultaat is formidabel dit heb en zou ik nooit bekomen hebben met de manuele borstel. Mijn tanden zijn gladder, reeds een tintje witter. Gezonder tandvlees, en frissere mond. Denk er maar eens goed over na het is echt de moeite waard. :)

  • melden
Kauthar

Kauthar

gemeld

Ik kan echt niet meer zonder!

  • melden
Ellyke64

Ellyke64

gemeld

Ik gebruikte vroeger een manuele tandenborstel en merk nu wel enorm verschil. Tandplak grondig verwijderd en tandvleesproblemen zijn verholpen door het gebruik van de oral b pro 2000.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Oral-B PRO 600 Cross Action

Oral-B PRO 600 Cross Action, Elektrische tandenborstel

Oral-B PRO 600 Crossaction

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Oral-B SmartSeries 4000

Oral-B SmartSeries 4000, Elektrische tandenborstel

Smartseries-4000-packshot

De elektrische tandenborstels van Oral-B: nog effectiever dan een manuele tandenborstel

(7)
Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...