Slechte adem? Daar reken je zó mee af!

Slechte adem? Daar reken je zó mee af!

Een vieze adem heeft vele oorzaken maar een van de meest voorkomende is een slechte mondhygiëne. Je tong schrapen kan helpen!


Slechte adem? Daar reken je zó mee af!

Een vieze adem heeft vele oorzaken maar een van de meest voorkomende is een slechte mondhygiëne. Je tong schrapen kan helpen! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar in oosterse culturen is het reinigen van de tong al eeuwen een gewoonte. En ook vele bevolkingsgroepen in Afrika, de Arabische wereld, India en Zuid-Amerika hebben de gewoonte de tong schoon te maken. Eindelijk begint men ook hier het belang van een goede tongreiniging in te zien.

Iedereen weet dat het niet slim is om vlak voor een date een pitta met looksaus te eten. Daarmee wordt de kans op een frisse afscheidszoen wel heel erg klein! Maar etenswaren, alcohol en roken zijn maar een ‘tijdelijke’ oorzaak van slechte adem. De grote boosdoener - en daarmee meteen de meest voorkomende oorzaak - is de afbraak van eiwit en eiwitverbindingen op de tong en in de tandplak.

Wat doe je ertegen?
Bacteriën die een nare geur verspreiden, nestelen zich het liefst op ruwe en moeilijk bereikbare plekken in je mond. Achter op je tong (waar de huid het ruwst is) is zo’n populaire plek, net als de ruimten tussen je tanden. Poets je tanden daarom twee keer per dag om je mond fris te houden en de kans op tandplak (en dus bacteriën) zo klein mogelijk te houden. Daarnaast is het slim om ook je tong bacterievrij te houden. Voorzichtige tongreiniging met bijvoorbeeld een speciale tongschraper is echt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse mondhygiëne.

Tongreinigen, makkelijker dan je denkt
Je kunt je tong reinigen met een tongreiniger of –schraper en er bestaat nu ook een elektrische tandenborstel met een handig hulpstukje om je tong te reinigen.
Zo ga je tewerk:

  • Steek je tong zo ver mogelijk uit je mond
  • Plaats de tongreiniger zo ver mogelijk op het achterste tonggedeelte en duw erop zodat je tong wordt platgedrukt. Zorg ervoor dat de tongreiniger goed in contact komt met de tong.
  • Trek de tongreiniger langzaam naar voor in je mond.
  • Maak de reiniger schoon onder stromend water.
  • Herhaal deze werkwijze een paar keer.
  • Spoel de mond goed na met water.
  • Reinig en droog je tongreiniger.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Met vlotte zomerkleedjes en topjes in het vooruitzicht zijn mooi gebronsde benen en armen een must. Als je een zelfbruinende crème gebruikt, dan zijn deze tips onmisbaar voor een vlekkeloos resultaat.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

De zomer komt er weer aan! Haal die rokjes en zomerjurkjes al maar boven... Echter, een mooie, elegante look behouden gedurende de zomermaanden is soms moeilijk en daar hoort uiteraard een mooi gebruinde huid bij ... Een goede zelfbruiner is dus een absolute must voor een geslaagde zomer! Maar hoe breng je zo’n product het beste aan zonder dat je lelijke strepen krijgt? Met onze tips heb je gegarandeerd resultaat!