Slechte adem. Wat doe je eraan?

Slechte adem. Wat doe je eraan?

Zetten mensen rond jou een stapje terug als je hen aanspreekt? Maak je niet druk. Hieronder vind je enkele doeltreffende middeltjes om een kwalijke adem tegen te gaan.


Slechte adem. Wat doe je eraan?

Een vieze adem krijg je door bacteriën die zich in je mond verzamelen. Anaërobe bacteriën (die geen zuurstof gebruiken) produceren solferverbindingen. En die brengen op hun beurt een onaangename geur met zich mee.

Een onfrisse ochtendlucht krijg je als je ’s nachts door je mond ademt. De mondholte droogt uit en het speeksel kan niet langer bacterieel afval wegwerken.

Eerste remedie tegen een vieze adem: neem elke ochtend de tijd om te ontbijten. Zo vul je je maag en onfris geurende afvalrestjes worden uit je mond verwijderd. slechte adem wat doe je eraan

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Peterselie is ook een praktisch en efficiënt middeltje. Door op een takje te kauwen, komen er anti-bacteriële bestanddeeltjes vrij die slechte geuren verwijderen. Hetzelfde effect krijg je als je venkelzaadjes tussen je tanden fijnmaalt.

Regelmatig je mond spoelen helpt ook. Gebruik daarvoor een anti-bacteriële oplossing die ook tandplak aanpakt. Zo ben je meteen zeker van een onberispelijke mondhygiëne.

Laatste tip voor een frisse adem: wrijf elke ochtend en avond met de achterkant van je tandenborstel over je tong. Zo krijgen bacteriën ook op je tong geen kans.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador