Tandenborstel versleten? Vervang hem!

Tandenborstel versleten? Vervang hem!

Hoe het vervangen van je tandenborstel de gezondheid van je mond kan bevorderen.


Heel veel huishoudelijke apparaten laten vanzelf zien wanneer het tijd is ze te vervangen. Een gloeilamp zal niet meer werken, toiletpapier raakt op, maar bij een tandenborstel bijvoorbeeld, is het wat minder duidelijk.

Tandartsen adviseren je tandenborstel (elektrisch of manueel) elke drie maanden, of elk seizoen, te vervangen. Oral-B manuele tandenborstels en elektrische tandenborstels zijn trouwens uitgerust met een Indicator® die je laat zien wanneer het tijd is om een nieuwe aan te schaffen. Kijk bij de volgende poetsbeurt eens goed naar de blauwe borstelharen van je Oral-B tandenborstel. Wanneer de kleur half vervaagd is of wanneer de borstelharen zijn versleten, betekent dat waarschijnlijk dat het tijd wordt om een nieuwe aan te schaffen.

Tandenborstel versleten? Vervang hem!

Een van de redenen om een nieuwe tandenborstel of elektrische vervangborstelkop te kopen, is als hij er versleten uitziet. Dat is altijd een goede aanwijzing dat hij niet meer goed poetst. Een borstelkop die meer dan drie maanden gebruikt is, zal duidelijk minder tandplak verwijderen dan een nieuwe. Door te lang met een oude borstel te poetsen heb je ook kans op meer bacteriën in je mond wat je gezondheid weer kan schaden. Vooral tijdens het griepseizoen.

Oral-B PRO 600 Crossaction
Oral-B PRO 600 Cross Action

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Ontdek nu!

Je mond en glimlach verdienen tenminste twee keer per dag een schone, effectieve poetsbeurt. Hier enkele fijne tips om te voorkomen dat je met een te oude borstel poetst:

  • Als je toch boodschappen doet, neem dan wat extra vervangborstelkoppen of nieuwe tandenborstels mee. Als je die al in huis hebt, is het gemakkelijker om een nieuwe te gebruiken nadat je een griepje hebt gehad of geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.
  • Kijk goed naar de borstelharen. Als die er versleten uitzien – of als je een Oral-B tandenborstel hebt wanneer de blauwe haren vervagen – is het tijd voor een nieuwe.

Stel een herinneringsberichtje in op je telefoon of maak een notitie in je agenda om elke drie maanden je borstel te vervangen. Zo weet je altijd wanneer het tijd is.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

anonymous-

anonymous-

gemeld

Hoe het vervangen van je tandenborstel de gezondheid van je mond kan bevorderen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina