Vraag het aan de tandarts

Vraag het aan de tandarts

Een goede mondhygiëne garandeert niet alleen een stralende glimlach, maar voorkomt ook infecties en grotere gezondheidsproblemen. Maar wat is nu de beste tandpasta, heeft tongpoetsen zin en is elektrisch poetsen echt beter? We vroegen het aan tandarts Stefan Meutermans


Veerle (37): “Vanaf welke leeftijd mag mijn dochter elektrisch poetsen?"
“Zodra je dochter een tandenborstel kan vasthouden, mag ze elektrisch poetsen. Er bestaan elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Dankzij de eenvoudige techniek en het kleine borstelkopje zijn ze geschikt voor de kindermond. De timer en de felle kleurtjes maken poetsen leuk en aantrekkelijk, bovendien kan je er als ouder makkelijk en grondig mee napoetsen."

Sanne (34): “Er zijn zoveel tandpasta’s, waar moet ik op letten bij het kiezen?"
“In de meeste tandpasta’s zit fluoride. Fluoride helpt om gaatjes te voorkomen. Oral-B Pro-Expert bevat echter tinfluoride. Deze fluoride helpt niet alleen tegen gaatjes, maar beschermt ook tegen tandvleesproblemen, erosie, een slechte adem, tandsteen, verkleuringen en gevoeligheid."

Lars (12): “Kan ik nog elektrisch poetsen nu ik een beugel heb?"
“Men ontwikkelde een opzetborstel om tandoppervlakken en orthodontische apparaten te reinigen. In combinatie met deze ortho-opzetborstel kan je ook de power tip gebruiken. De interspace-borstelhaartjes zorgen ervoor dat ook de moeilijk bereikbare plaatsen grondig gereinigd worden."

Bart (28): “Ik gebruik een manuele tandenborstel. Is elektrisch poetsen echt beter?"
“Ja! Een elektrische tandenborstel verwijdert beter plak dan een manuele. Dat is belangrijk, want plak vormt de basis voor 99% van de problemen in de mond."

Mark (22): “Ik drink elke ochtend sinaasappelsap. Klopt het dat ik mijn tanden beter ervoor dan erna poets?"
“Wacht ongeveer een uur na het eten of drinken van zure voedingsmiddelen met poetsen. Je kan ook je tanden voor het eten, of in jouw geval voor het drinken van sinaasappelsap, poetsen. Als je meteen na het eten of drinken van zuur je tanden poetst, kan je de glazuurlaag die je tanden beschermt gemakkelijk wegpoetsen (dit wordt erosie genoemd). Gebruik bovendien een tandpasta met tinfluoride, zoals Oral-B Pro-Expert. Deze specifieke fluoride heeft een positieve werking op het tegengaan van erosie en beschermt je dus tegen de zuren in bijvoorbeeld sinaasappelsap."

Liesbeth (25): “Is tongpoetsen zinvol?"
“De tong heeft een erg onregelmatige structuur waardoor er voedselresten en bacteriën achterblijven. Deze kunnen een slechte adem veroorzaken. Door je tong te schrapen nadat je je tanden hebt gepoetst, kan je dit ongewenste kwaaltje voorkomen."

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Trop is te veel

Trop is te veel

Trop is te veel

Overdaad schaadt, en dat geldt natuurlijk ook voor onze mond. Wat is het gevolg van overdaad? En belangrijker: wat kan je ertegen doen?

10 niet te missen apps!

10 niet te missen apps!

10 niet te missen apps!

Te druk-druk-druk voor een gezonde levensstijl? Met deze tien handige health apps ben je in mum van tijd in topvorm.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow