Wat je moet weten over gingivitis

Wat je moet weten over gingivitis

Wat is gingivitis?

Gingivitis is een vroeg stadium van ontstoken tandvlees die veroorzaakt wordt door de ophoping van tandplakbacteriën op de weefsels rondom de tanden. Tandplak, een biolaag met bacteriën die zich op een natuurlijke manier vormt, kan tot gingivitis leiden als het niet dagelijks verwijderd wordt.

Wie kan gingivitis krijgen?

Oral-B 3D white
Oral-B 3D White
(172)

Zichtbaar wittere tanden in twee weken*

Ontdek nu!

Gingivitis komt vrij vaak voor. Maar hoewel bijna 80% van de volwassenen met symptomen van gingivitis te maken krijgen, betekent dat niet dat het onvermijdelijk is. Het is belangrijk om weten dat er soms geen merkbare pijn of duidelijke tekenen zijn, waardoor mensen niet weten dat ze het hebben. Weer een goede reden om om de zes maanden naar de tandarts te gaan zodat hij of zij de aandoening kan opsporen en de juiste behandeling kan voorschrijven.

Symptomen van gingivitis

Enkele van de symptomen van gingivitis zijn rood, gezwollen en bloedend tandvlees. Chronische gingivitis kan leiden tot parodontitis en een chronische slechte adem.
Als de symptomen aanhouden, is het belangrijk dat je met je tandarts bespreekt welke de beste behandeling is. Ontdek in de tussentijd wat je kunt doen om je tegen gingivitis te beschermen.

Producten in de kijker

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer