Een stralende glimlach met gezonde, goed gepoetste tanden


Welzijn
11/05/2021
Een mooie glimlach is vooral een kwestie van een gezond gebit, goed gepoetste tanden en een goede gezondheid. Ontdek onze tips voor schitterende tanden!

Zoet met mate

Een van de ergste vijanden van je tanden is suiker, natuurlijk. Gaatjes en tandplak kunnen je gezondheid ondermijnen en het zichtbare gedeelte van je tanden lelijk maken. Beperk daarom zo veel mogelijk het consumeren van etenswaren die geraffineerde suiker bevatten. Als je ze eet, is het aan te raden om kort daarna je tanden te poetsen.

Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel

Om zo veel mogelijk etensdeeltjes te verwijderen en je tanden goed te verzorgen, is tandenpoetsen na elke maaltijd een goede gewoonte. Probeer een elektrisch poetssysteem van Oral-B voor doeltreffend poetsen en een perfect gereinigd gebit. Met elektrische tandenborstels volg je heel makkelijk de contouren van je tanden, omdat ze een ronde kop hebben en snel roteren. Ze maken perfecte bewegingen voor een optimaal resultaat. In vergelijking met een klassieke handtandenborstel, kun je met een tandenborstelkop van Oral-B tot 100 % meer tandplak verwijderen.

Sowieso moet je om de drie maanden een nieuwe borstel gebruiken, of het nu een manuele of een elektrische is. Handig is dat je met een elektrische tandenborstel alleen maar het kleine borsteltje hoeft te vervangen.

Als je tijdens het poetsen of eten een pijnlijk gevoel ervaart, ontdek dan hoe je je tanden het beste poetst om geen gevoelig tandvlees te krijgen.

Kies een goede tandpasta

Tandenpoetsen is belangrijk, maar het is net zo belangrijk een goede tandpasta te gebruiken. Ontdek daarom de tandpasta’s van Oral-B. In het gamma van Oral-B vind je tandpasta’s die aan al je behoeften voldoen: bescherming van je tandvlees, je tandglazuur of gevoelige tanden, de garantie van witte tanden en een frisse adem. Maak je gebit mooier na elke poetsbeurt!

Vergeet niet te flossen

Flossen is wat mensen het vaakst vergeten inzake mondhygiëne. Toch kun je door geregeld je tanden te flossen je tandvlees stimuleren, etensrestjes verwijderen die tussen je tanden zijn blijven zitten, tandplak verminderen en ook de kans op ontstekingen in je mond terugdringen. Om je mond en je gebit goed te verzorgen, flos je je tanden een keer per dag.

Verzorg ook de rest van je mond

Het spreekt voor zich dat je alleen maar met gezonde tanden een mooie glimlach kunt laten zien, maar dat is niet genoeg. De rest van je mond speelt ook een rol. Daarom moet je niet vergeten om bij elke poetsbeurt ook je tong te borstelen. Eventueel kun je een mondspoeling gebruiken: dat verlaagt de zuurtegraad in je mond en reinigt de plekjes die met een tandenborstel moeilijk te bereiken zijn. Om je tandvlees goed te verzorgen - wat ook een grote rol speelt voor een mooie glimlach - gebruik je een aangepaste tandpasta, die je vindt in het gamma Oral-B Tandvlees Purify.

Ga geregeld op tandartsbezoek

Het is geen luxe om op geregelde tijdstippen je tandarts te bezoeken, want alleen die kan je verzekeren dat alles goed gaat, dat er geen tandbederf te bespeuren valt en dat je niet te veel tandsteen hebt. Meestal wordt minstens één jaarlijks bezoek aan de tandarts aangeraden, maar het kan ook wat vaker, afhankelijk van je leeftijd en de toestand van je gebit.

En jij, welke kneepjes pas jij toe voor een stralende glimlach?

Zin in meer? Haal voordeel uit onze aanbiedingen en kortingsbonnen op je favoriete merken.