Stralend witte tanden, wie droomt er niet van ? Maar wist je dat een goede mondhygiëne niet alleen uit een goede verzorging van je tanden, maar ook van je tandvlees bestaat? Goed verzorgd tandvlees zorgt er namelijk voor dat je tanden en ook jijzelf helemaal gezond blijven. We leggen je uit waarom.

Gezond tandvlees, de basis voor een gezond gebit!

Je staat er misschien niet echt bij stil, maar je tandvlees verzorgen is net zo belangrijk als het verzorgen van je tanden zelf. Jaren van onderzoek leerde ons namelijk dat sterk tandvlees de basis is voor een gezond gebit. Toch blijkt dat maar liefst 60% van de wereldbevolking te maken heeft met tandvleesproblemen. De meeste problemen ontstaan door de langdurige afzetting van tandplak. Het laat een witgelig laagje achter dat zich op en tussen je tanden en kiezen opstapelt en bevat miljoenen bacteriën die suikers en zetmeel uit onze voeding omzetten in zuren. Wanneer tandplak niet dagelijks wordt verwijderd, verkalkt het tot tandsteen, dat zuren produceert die het tandglazuur aantasten, uw tandvlees irriteren, en tandvleesproblemen kunnen veroorzaken.

Oral-B helpt je eerder voorkomen dan genezen!


Het goede nieuws is dat je de meeste problemen kunt vermijden en voorkomen door er thuis een goede mondhygiëne op na te houden! Dat kan je doen door gebruik te maken van wetenschappelijk onderbouwde producten en je jaarlijkse bezoekje aan de tandarts zeker niet over te slaan, ook al heb je geen klachten of voel je geen pijn.
Oral-B Intensieve Tandvleesverzorging Tandpasta is hierbij je ideale bondgenoot.
Het meest gebruikte tandpastamerk door tandartsen zelf in België*, brengt je zijn meest geavanceerde tandpasta tot nu toe. Uit een klinische studie blijkt dat deze tandpasta bacteriën bestrijdt, de tanden actief beschermt en het tandvlees gezond houdt, van bij het eerste gebruik.

Wetenschappelijk onderbouwd

Oral-B Intensieve Tandvleesverzorging Tandpasta werd ontwikkeld in samenwerking met tandartsen om tandplakbacteriën tegen te gaan vanaf het eerste gebruik. Bovendien toont klinisch onderzoek aan dat deze tandpasta je tanden én je tandvlees gezonder maakt.

Dankzij de unieke Oral-B ActivGuard+ formule worden schadelijke tandplak en bacteriën twee keer zo doeltreffend aangepakt. De Tinfluoride complex technologie, de meest geavanceerde technologie van Oral-B tot nu toe, zorgt ervoor dat:

  1. Je tandvlees grondiger wordt gereinigd;
  2. De antibacteriële werking doeltreffend is daar waar het echt nodig is, nl. tegen de rand van het tandvlees;
  3. Je tandvlees wordt versterkt en
  4. Je tandvlees beter beschermd is tegen nieuwe tandvleesproblemen.


    *Studie uitgevoerd voor P&G door Nielsen bij 200 tandartsen tussen 18 januari 2021 en 2 februari 2021 in België