Hoe kies je je ideale Oral-B opzetborstel?


Welzijn
2/07/2021

Om er een goede tandhygiëne op na te houden, is twee keer per dag je tanden poetsen gedurende ongeveer 2 minuten echt noodzakelijk. Maar we weten ook allemaal dat dat algauw een heuse opgave kan worden.  

En als je nu eens voor een elektrische tandenborstel koos? Niet alleen zal dit je helpen om, met minder inspanning, je tanden op een doeltreffendere manier te poetsen. Je kunt bovendien kiezen voor een opzetborstel helemaal aangepast aan jouw specifieke behoeftes als het op mondhygiëne aankomt.


Vergeet ook niet, eens je de perfecte borstelkop vond, hem regelmatig te vervangen. Tandartsen raden aan dit om de drie maanden te doen. Het zal ervoor zorgen dat je je tanden 100% doeltreffend kunt poetsen. 


Wat is de beste opzetborstel voor mij en mijn familie?


Oral-B biedt een ruim assortiment van opzetborstels aan, ontworpen om te voldoen aan ieders specifieke behoeften (bv. gevoelig tandvlees, vlekken op de tanden, …) als het op tandhygiëne aankomt. We helpen je om de voor jou perfecte borstel te vinden.


  • Geef tandplak geen kans


Oral-B Crossaction 

De haren van deze borstelkop zijn zo gepositioneerd dat ze tot diep tussen de tanden door kunnen dringen. Ze maken tandplak los en brengen het naar de oppervlakte waardoor er tot 100% meer van verwijderd kan worden dan met een klassieke handtandenborstel. De speciaal ontworpen borstelharen zorgen er bovendien voor dat de volledige oppervlakte van de tand perfect wordt gereinigd. 


Deze borstelkop is voorzien van de Clean Maximiser technologie. De kleur van de blauwe Indicator borstelharen vervaagt met de tijd waardoor je precies weet wanneer je hem dient te vervangen. 


Oral-B Floss Action

Hou je niet van flossen maar wil je toch een grondige reiniging tussen je tanden? Dan is de Oral-B Floss Action de ideale oplossing voor jou! 

De gele MicroPulse borstelharen, flexibeler en wendbaarder dan de overige borstelharen, gaan tot diep tussen de tanden en verwijderen zo nog beter tandplak en etensresten. 


Deze borstelkop is voorzien van de Clean Maximiser technologie. De kleur van de blauwe Indicator borstelharen vervaagt met de tijd waardoor je precies weet wanneer je hem dient te vervangen. 


iO Ultimate Clean 

Ben je op zoek naar het gevoel van een professionele reiniging? Dan is de iO Ultimate Clean opzetborstel wat je zoekt! Dankzij zijn innovatieve borstelharen verwijdert hij tot 100% tandplak vanaf dag één. De haartjes werden zo gepositioneerd om nog beter de interdentale ruimtes te bereiken en een grondige reiniging van je tanden en tandvlees te garanderen. Ze werden op die manier op het typische ronde borstelkopje van Oral-B aangebracht om elke tand te omsluiten en een perfecte reiniging te bekomen.

Deze opzetborstel is enkel compatibel met de elektrische tandenborstels uit de Oral-B iO serie.


Precision Clean

Om tandpijn, die kan ontstaan door de vorming van tandplak, tegen te gaan, kies je het beste voor de Precision Clean opzetborstel.

De vorm van de haartjes zorgt ervoor dat de oppervlakte van de tanden mooi wordt omsloten waardoor je tandplak doeltreffender dan met een gewone handtandenborstel kunt verwijderen. Deze borstel bezorgt je eveneens een grondige reiniging van de tanden en de tandvleesrand.


  • Gevoelig of ontstoken tandvlees


Oral-B Sensi UltraThin

Deze opzetborstel met extra-fijne haartjes werd ontworpen in samenwerking met tandartsen en garandeert een zachte reiniging voor gevoelig of ontstoken tandvlees

Dankzij zijn doeltreffende werking, zorgt hij ervoor dat je tot 100% meer tandplak verwijdert dan met een handtandenborstel en dat je weer gezonder tandvlees hebt. 


Oral-B iO Gentle Care

In tegenstelling tot de andere Oral-B borstelkoppen, maakt de iO borstel zowel roterende als micro-vibrerende bewegingen. De borstelhaartjes werden dicht op elkaar geplaatst waardoor elke tand apart omsloten wordt en je de perfecte poetsbeurt bekomt. De borstelkop past zich perfect aan de vorm van je tanden en je tandvleesrand aan. Op die manier krijg je een zachte maar doeltreffende reiniging van de gevoelige zones en je tandvlees

Deze opzetborstel is enkel compatibel met de elektrische tandenborstels uit de Oral-B iO serie.


  • Stralend witte tanden!


Oral-B 3DWhite

Voor de ontwikkeling van deze borstelkop inspireerde Oral-B zich op professionele reinigingsinstrumenten. De speciaal ontworpen borstelharen reinigen tand per tand en staan zo garant voor een echt grondige poetsbeurt en de verwijdering van tandplak. 

Het verschil met andere borstelkoppen? In het midden van de borstelharen bevindt zich een polijstkop waarmee je oppervlaktevlekken (door bv. koffie, tabak, thee) kunt verwijderen vanaf het eerste gebruik. Een dagdagelijkse whitening zonder bezoek aan de tandarts!


Deze borstelkop is voorzien van de Clean Maximiser technologie. De kleur van de blauwe Indicator borstelharen vervaagt met de tijd waardoor je precies weet wanneer je hem dient te vervangen. 


  • En voor de kinderen?


Ortho Care

Dragen je kinderen beugels? Dan is deze opzetborstel de handigste. Dankzij zijn roterende bewegingen, raakt deze borstel tot in de moeilijkst bereikbare zones en verwijdert hij tandplak rond de beugels. Terwijl de haartjes in het midden van de borstelkop hun werk doen rond de bevestigingen van de beugels, pakken de buitenste borstelharen de oppervlakte van de tanden, de ruimtes ertussen en het tandvlees aan.


Stages power

Gedaan met het dagelijkse gevecht over het tandenpoetsen!

Het kleine kopje van deze opzetborstel is speciaal ontworpen voor kinderen en kleinere mondjes. De extra soepele haartjes zorgen voor zacht maar doeltreffend poetsen zonder dat de tandjes en het tandvlees van de kinderen worden beschadigd. Bovendien wordt er ook hier meer tandplak verwijderd dan met een gewone handtandenborstel. 

Laat je kinderen kiezen voor hun favoriete Disney-personage! En dankzij de Disney Magic Timer app van oral-B kunnen ze gemakkelijk de door tandartsen aangeraden poetstijd van 2 minuten halen.


  • Voor specifieke verzorging

Pure Clean

Actieve houtskool staat bekend voor zijn zuiverende en witmakende eigenschappen. Dit bestanddeel is aanwezig in de Pure Clean opzetborstel, waarvan de borstelharen zijn doordrenkt met houtskool extracten. De borstelkop reinigt je mond en verwijdert tot 100% meer bacteriële tandplak*. Het ronde borsteltje zorgt ervoor dat elke tand precies wordt omsloten waardoor je een optimale reiniging van je tanden en gezonder tandvlees krijgt.

* Vergeleken met een manuele tandenborstel.


Dual Clean

Kies, voor een grondige reiniging van de tanden en zachte verzorging van het tandvlees, voor de Dual Clean opzetborstel. Dankzij zijn twee borstelkoppen, die oscilleren, draaien en trillen biedt hij een tweevoudige reinigende werking. Elke tand wordt zorgvuldig gepoetst en de borstel raakt tot in de moeilijkst bereikbare zones waardoor tandplak grondig wordt aangepakt. Je houdt er een fris en proper gevoel in de mond aan over.


Trizone

Als je nog steeds vasthoudt aan je handtandenborstel, dan is de TriZone borstelkop misschien wel wat je nodig hebt om over te schakelen naar de elektrische tandenborstel. In tegenstelling tot de andere ronde Oral-B opzetborstels, heeft hij meer de vorm van een gewone handtandenborstel waardoor hij gemakkelijk is in gebruik. Hij beschikt over een innovatieve drievoudige reinigingstechnologie dankzij drie verschillende soorten borstelhaartjes: met de power tip bereik je de achterste kiezen, de korte, statische haartjes poetsen de voorkant van de tanden en de langere haartjes maken een zijwaartse, vegende beweging waardoor ze twee tot drie tanden tegelijkertijd kunnen poetsen.