Ontdek alle ingrediënten in je Oral-B tandpasta


Welzijn
11/05/2021
Oral-B is het meest gebruikte tandpastamerk door tandartsen in België*. En wat goed is voor tandartsen, is ook goed voor jou!

Weet je niet precies wat er in je tandpasta zit? Met tandpasta van Oral-B kun je zonder zorgen je tanden poetsen. Vandaag én morgen. We zijn altijd op zoek naar de beste ingrediënten voor onze producten. Ingrediënten die 100% veilig zijn voor jou. En liefst ook voor de planeet. Daarom vertellen we je graag tot in detail wat er in jouw tandpasta zit. Benieuwd?

Veiligheid voorop

Veiligheid komt op de eerste plaats bij het kiezen van onze ingrediënten: Oral-B is dan ook het eerste merk dat door de American Dental Association erkend is voor de effectiviteit en veiligheid van haar producten.

Sommige mensen denken dat natuurlijke ingrediënten beter en veiliger zijn dan synthetische ingrediënten. Was het maar zo eenvoudig! Feit is dat niet alle natuurlijke producten gegarandeerd veilig zijn. En dat niet alle synthetische ingrediënten per se onveilig zijn.

Omdat meer en meer mensen vragen naar natuurlijke alternatieven én omdat wij duurzame ingrediënten en processen belangrijk vinden, proberen we hier zoveel mogelijk op in te spelen. Daarom proberen we bij Oral-B altijd natuurlijke ingrediënten in onze formules op te nemen, zonder in te boeten op kwaliteit of veiligheid.

4 belangrijke ingrediënten in tandpasta van Oral-B

De tandpasta’s van Oral-B bevatten actieve en inactieve ingrediënten. Sommige ingrediënten geven een aangename structuur en zorgen voor een optimale poetservaring. Alle tandpasta’s van Oral-B bevatten de vier actieve ingrediënten tinfluoride, tinchloride, fluoride en zink.

 • Tinfluoride
  Zorgt voor gezond tandvlees en beschermt tegen gaatjes, tandgevoeligheid en slechte adem.
 • Tinchloride
  Deze stabilisator houdt het tandvlees gezond en beschermt tegen gevoeligheid.
 • Fluoride
  Gaat de afbraak van je tandglazuur tegen, beschermt je tanden tegen aantasting van zuren en tegen gaatjes.
 • Zink
  Helpt bacteriën te elimineren en voorkomt tandsteen.

Wat zal je nooit in de tandpasta’s van Oral-B terugvinden?

 • Microplastics: geen enkel Oral-B product in Europa bevat microplastics. In 2017 hebben we die kleine plastic deeltjes volledig uit onze productie gebannen.
 • Triclosan: Oral-B is in 2012 gestopt met de productie van tandpasta met Triclosan. Dit ingrediënt werd namelijk alleen gebruikt als bewaarmiddel en geurbestrijder, maar had geen effect op de gezondheid van onze consumenten.
 • Ook siliconen (ED), het vaak gebruikte oplosmiddel ethanol en formaldehyde (bijproduct van aspartaam) vind je niet terug in je Oral-B tandpasta.

Bekijk hier de volledige lijst met Oral-B ingrediënten.

En jij, waar let jij op wanneer je tandpasta kiest?

 

* Studie uitgevoerd voor P&G door FMR Global health van juni tot juli 2017 met 240 tandartsen in België