Waarom heb ik last van gevoelige tanden?


Welzijn
11/05/2021
Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Oral-B ontwikkelde een tandpasta om gevoeligheid te verlichten en tandvlees te kalmeren!

De waarheid over gevoeligheid

Gevoeligheid kan een bron van stress zijn voor jouw mond. Vaak zoeken mensen naar een oplossing die alleen gevoelige tanden behandelt, omdat ze niet weten dat gezond tandvlees de basis is van een gezond gebit.

Aan de ene kant bevat dentine, de binnenste laag van de tand, microscopisch kleine holle kanaaltjes die van de buitenkant van de tand naar de zenuw lopen. Wanneer dentine zijn beschermend laagje verliest, laten de kanaaltjes warme en koude, zure of plakkerige voedingsmiddelen door die de zenuwen in de tand stimuleren, wat ongemak veroorzaakt.

Aan de andere kant hopen tandplak en bacteriën zich op aan de tandvleesrand, wat irritatie van het tandvlees veroorzaakt. Tandplak wordt veroorzaakt door de opeenhoping van bacteriën, die zich binnen 20 minuten na het eten ophopen. Als je het niet wegpoetst, kunnen de bacteriën leiden tot tandbederf en ook tot tandsteen- en tandvleesproblemen.

Tips voor gevoelige tanden en tandvlees

  1. Poets zacht
    Als je je tanden en tandvlees hard poetst, kan dit ervoor zorgen dat je glazuur dunner wordt en je tandvlees achteruitgaat. Dit betekent dat dentine-kanaaltjes die naar de tandzenuw leiden worden blootgesteld. Het verminderen van gevoeligheidspijn heeft een voorzichtige aanpak nodig. Probeer een zachte borstel en blijf voorzichtig poetsen.
  2. Ga na welke ingrediënten je gebruikt om je tanden witter te maken
    Sommige producten voor witte tanden veroorzaken gevoeligheid, omdat ze het tandglazuur beschadigen. Het is beter om over te stappen op veilige whitening tandpasta’s, zoals Oral-B 3D White, die je dagelijks kunt gebruiken.
  3. Gebruik een specialistische tandpasta
    Jaren van onderzoek door de experts van Oral-B heeft uitgewezen dat sterke tanden gebouwd zijn op sterk tandvlees. Daarom heeft Oral-B Gevoeligheid en Tandvlees Calm tandpasta met de unieke ActivCalm-technologie ontwikkeld. De tandpasta is wetenschappelijk ontworpen om de gevoeligheid onmiddellijk te verlichten en het tandvlees te kalmeren.

Oral-B zijn experts in gevoeligheid en tandvlees

GEVOELIGHEID

De unieke ActivCalm-technologie vormt een barrière en beschermt je zo tegen gevoeligheid. Het is een klinisch bewezen bescherming tegen bestaande gevoeligheid en bestrijdt de oorzaken van toekomstige gevoeligheid.

TANDVLEES

Het gestabiliseerde tinfluoridecomplex is een reinigend en antibacterieel middel dat helpt bij het bestrijden van bacteriële problemen en het tegengaan van tandplak. Daarnaast vermindert het de gifstoffen, om ervoor te zorgen dat je tanden op gezond tandvlees zijn gebouwd.

En jij, heb jij soms last van gevoelig tandvlees?

 

Oral-B Gevoeligheid & Tandvlees Calm tandpasta is een medisch hulpmiddel gemaakt door Procter & Gamble Technical Centres Ltd, UK. Dit medisch hulpmiddel is een gereglementeerd gezondheidsproduct dat volgens deze reglementering het CE-label draagt. Lees zorgvuldig de instructies op de verpakking. Vraag advies aan een professional. Revision 09 04 2020 / NL7