Vijf gezondheidstips

Vijf gezondheidstips

Fitter en gezonder worden hoeft geen grote inspanning te zijn, met deze slimme tips breng je snel positieve veranderingen aan in je leven en gezondheid.


Grote veranderingen zoals stoppen met roken of dagelijks gaan lopen vragen grote toewijding. Maar er zijn ook kleinere dingen die je nú kan doen om direct betere gewoontes aan te leren!

1. Wat eet jij?
Maak een voedingsdagboek en begin alle ongezonde extraatjes te schrappen. Als je geneigd bent om de restjes van het bord van je kinderen op te eten, laat ze staan. Je brengt onmiddellijk verandering in je dieet. 

2. Zie de grap ervan in
Lachen maakt endorfines vrij. Endorfines verlichten pijn, geven je afweersysteem een boost en verhogen de bloedsomloop door je hart. En daarbij ontspant het ook nog eens spieren en helpt tegen stress! 

3. Stop met suiker
De meeste snacks bevatten veel suikers die voor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel zorgen, maar waarna je ook weer snel een dip ervaart. Hierdoor grijp je al snel naar meer. Negeer de roep van de koekjesdoos en eet voldoende complexe koolhydraten tijdens maaltijden. Die vind je bijvoorbeeld in zetmeelrijke, volkoren ingrediënten. Die chocoladereep is echt geen zaak op leven-of-dood, laten liggen dus! 

4. Tel alcoholische drankjes
Wees lief voor je lever, nieren, hart en hersenen en houd het op een wekelijks maximum van 14 eenheden (vrouwen) of 21 eenheden (mannen). Niet alles tegelijk natuurlijk maar een of twee drankjes per keer. Weet ook dat een glas wijn tot 3 eenheden kan tellen! Een glaasje wijn van 175ml met 12% alcohol telt voor ongeveer twee eenheden. 

5. Ga naar buiten
Hoewel je je huid moet beschermen tegen schadelijke UV stralen, is de zon onmisbaar voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Vitamine D helpt rachitis voorkomen en er wordt zelfs beweerd dat deze hormoonachtige vitamine je helpt beschermen tegen hartziekten, diabetes, tuberculose, kanker en zelfs multiple sclerose.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen sporten met je kinderen

Samen met de kinderen sporten is gemakkelijk én leuk; Zin in meer geeft je vijf top tips om samen actief te zijn.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow