5 wereldberoemde geuren

5 wereldberoemde geuren

Een aantal geuren kun je gewoon niet meer wegdenken uit onze wereld. Je ruikt ze in wasverzachters, kaarsen, parfums… Maar waar komen ze vandaan?


1. Kaneel uit Sri Lanka

De bruine, geurige stokjes bestaan uit een opgerold laagje binnenschors van de kaneelboom. Die groeit vooral op het kruideneiland Sri Lanka. De zoete geur omringt je met warmte.
-> Kaneel gebruik je bij taart, chocolademelk of zuiderse gerechten. Het aroma zou de creativiteit prikkelen.

2. Vanille uit Madagascar

Deze zalige geur komt van de orchidee Vanilla planifolia. De onrijpe, langwerpige bessen worden heel even gekookt, waarna ze uitgebreid kunnen drogen en fermenteren. Zo ontstaan de zwarte, lange stokjes. Madagascar is het vanille-eiland bij uitstek.
-> Het zoete aroma proef je in roomijs, chocolade en ander zoets.

3. Jasmijn uit Egypte

In Tunesië is de witte bloem zowat een nationaal symbool. Overal worden ruikertjes op straat verkocht. Maar de grootste leveranciers van de Jasminum grandiflorum zijn Egypte en India. De bloemen worden er 's avonds geplukt, omdat het aroma dan het sterkst is.
-> Het exotische parfum zou helpen bij emotionele problemen. Het zou zelfs angsten verzachten.

4. Ceder uit Marokko

Cederhout heeft een zoete, balsemachtige grondtoon. Vooral de atlasceder uit het Atlasgebergste staat bekend om zijn etherische olie.
-> Ceder verlicht je ademhaling en verzacht angsten. Saunabezoekers waarderen het, maar ook in huis zorgt de geur voor een rustgevend en welkom gevoel.

Lavendel uit de Provence

Je ziet ze zo voor je: de paarse velden met hun frisse, pittige bloemen... -> Vooral de geur is erg populair, bijvoorbeeld in (huis-)parfums, luchtverfrissers en zepen. Een klein zakje lavendelbloemen in je kast heeft een verfrissend effect op je hele garderobe en zou zelfs de motten weghouden. Een druppeltje op je kussen laat je trouwens heerlijk indommelen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Zelfgemaakte vissticks met tartaar

Dé kinderfavoriet maak je toch gewoon zelf? De verse, superzachte vis in een selfmade krokant jasje zal hen maar ook jou verbazen, want ze zijn in ee...

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
5 x zeker doen in Grasse

5 x zeker doen in Grasse

5 x zeker doen in Grasse

Grasse is een heuvelachtig dorpje in het zuiden van Frankrijk, met een wijds uitzicht over de Middellandse Zee. Al eeuwen staat alles hier in het teken van geuren. Volg je neus en geniet!