5 wereldberoemde geuren

5 wereldberoemde geuren

Een aantal geuren kun je gewoon niet meer wegdenken uit onze wereld. Je ruikt ze in wasverzachters, kaarsen, parfums… Maar waar komen ze vandaan?


1. Kaneel uit Sri Lanka

De bruine, geurige stokjes bestaan uit een opgerold laagje binnenschors van de kaneelboom. Die groeit vooral op het kruideneiland Sri Lanka. De zoete geur omringt je met warmte.
-> Kaneel gebruik je bij taart, chocolademelk of zuiderse gerechten. Het aroma zou de creativiteit prikkelen.

2. Vanille uit Madagascar

Deze zalige geur komt van de orchidee Vanilla planifolia. De onrijpe, langwerpige bessen worden heel even gekookt, waarna ze uitgebreid kunnen drogen en fermenteren. Zo ontstaan de zwarte, lange stokjes. Madagascar is het vanille-eiland bij uitstek.
-> Het zoete aroma proef je in roomijs, chocolade en ander zoets.

3. Jasmijn uit Egypte

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

In Tunesië is de witte bloem zowat een nationaal symbool. Overal worden ruikertjes op straat verkocht. Maar de grootste leveranciers van de Jasminum grandiflorum zijn Egypte en India. De bloemen worden er 's avonds geplukt, omdat het aroma dan het sterkst is.
-> Het exotische parfum zou helpen bij emotionele problemen. Het zou zelfs angsten verzachten.

4. Ceder uit Marokko

Cederhout heeft een zoete, balsemachtige grondtoon. Vooral de atlasceder uit het Atlasgebergste staat bekend om zijn etherische olie.
-> Ceder verlicht je ademhaling en verzacht angsten. Saunabezoekers waarderen het, maar ook in huis zorgt de geur voor een rustgevend en welkom gevoel.

Lavendel uit de Provence

Je ziet ze zo voor je: de paarse velden met hun frisse, pittige bloemen... -> Vooral de geur is erg populair, bijvoorbeeld in (huis-)parfums, luchtverfrissers en zepen. Een klein zakje lavendelbloemen in je kast heeft een verfrissend effect op je hele garderobe en zou zelfs de motten weghouden. Een druppeltje op je kussen laat je trouwens heerlijk indommelen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina