5 x zeker doen in Grasse

5 x zeker doen in Grasse

Grasse is een heuvelachtig dorpje in het zuiden van Frankrijk, met een wijds uitzicht over de Middellandse Zee. Al eeuwen staat alles hier in het teken van geuren. Volg je neus en geniet!


1. Ontdek de parfumhuizen

Grasse telt tot op vandaag 3 grote parfumhuizen. Hun winkels zijn the place to be voor unieke creaties, maar ook de prachtige tuinen zijn niet te missen.
Fragonard laat je de geheimen van het destilleren ontdekken in de laboratoria.
• Bij Molinard krijg je een rondleiding in de 167 jaar oude parfumerie.
• Bij Galimard kun je je eigen parfum maken tijdens een 2 uur durende workshop.

2. Wandel door de bloemenvelden

Op het Domaine de Manon kun je nog tot eind oktober een prachtige rondleiding volgen. Hier kom je alles te weten over de productie van bloemen voor de parfum- en voedingsindustrie.

3. Bezoek het internationale parfummuseum

Drie jaar geleden opende Musées De Grasse opnieuw de deuren na een grondige renovatie. Het museum belicht 4000 jaar parfumgeschiedenis. Je ontdekt er prachtige flacons, nostalgische advertenties, instrumenten en technieken, én een serre met planten die de basis vormen voor heel wat parfums.

4. Dwaal door de steegjes

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verloren lopen is pure fun in Grasse, met z'n smalle steegjes, middeleeuwse huisjes en gezellige pleintjes. Moegewandeld? Blaas dan lekker uit met een pastis, op een van de ontelbare terrasjes. In de zomer is het hier koppen lopen, maar in de herfst kun je genieten van een fijn najaarszonnetje, samen met de locals.

5. Verken de omgeving

In de buurt van Grasse vind je een boel lieflijke dorpjes, zoals Cabris en Mougins. Ideaal om met de wagen of zelfs de fiets naartoe te trekken. Ook Cannes en Nice liggen vlakbij.

Praktisch

Grasse ligt op een half uurtje rijden van Nice. Er vertrekken dagelijks vluchten van Brussel naar Nice. Voor alle informatie over Grasse kan je terecht bij de Toeristische Dienst van Grasse.

Wist je dit al?

• Over de hele wereld zijn slechts een veertigtal mensen in staat om een totaal nieuw parfum samen te stellen. De meeste van deze 'neuzen' wonen of woonden in Grasse. Alleen hier en in Versailles bestaan gespecialiseerde neuzenopleidingen.
• Deze 'neuzen' werken maar zo'n twee uur per dag, want meer kan je neus niet aan.
• Grasse werd dé parfumstad omdat het er heel erg stonk. In de 18de eeuw vestigden zich hier heel wat leerlooierijen, waar de huid van koe werd verwerkt tot leer. Om de stank te neutraliseren, gebruikten de inwoners jasmijn en rozen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild