9 beautytips voor lichaam en geest

9 beautytips voor lichaam en geest

De beste beautytips maken je lichaam mooi en brengen je geest in evenwicht. Er zijn heel wat van die tips die je kunt toepassen om je beter in je vel te voelen. Dit zijn – volgens ons – de handigste:


1. Hou je watervoorraad op peil

Dit is het grootste schoonheidsgeheim: water! Drink, drinken en nog eens drinken: 2 liter water of kruidenthee per dag houdt je bloedcirculatie op gang en voorkomt trombose.

2. Smakelijk

Het is verbazingwekkend om te zien hoe ons uiterlijk beïnvloed wordt door wat we eten. Volkorenproducten, groenten en fruit, veel water en ongezoete kruidenthee moeten een vast onderdeel van je voedingspatroon worden. En echt waar: schoonheid komt van binnenuit! Deels omdat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Gezond zijn en goed voor je lichaam zorgen geeft je meteen ook een goed gevoel over jezelf!

3. Je spieren hebben ook honger

Druk, druk, druk? Dan weet je dat het niet altijd makkelijk is om vaste maaltijden te plannen. Toch is het belangrijk dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Als je spieren zwak of zwaar aanvoelen, heb je misschien een tekort aan kalium. Sojabonen, gedroogde bananen, dadels en spinazie zijn geweldige kaliumleveranciers.

4. Voedsel voor je huid

Heeft die XL-chocoladereep van gisteravond zijn sporen achtergelaten op je huid? Zo'n puistje is natuurlijk geen ramp, en zeker niet als je gelukkiger bent geworden van de chocolade… Maar wist je dat het ook andersom werkt? Sommige voedingsmiddelen zijn net goed voor je huid. Citrusvruchten vormen collageen en houden de huidcellen samen. Tomaten zijn rijk aan vitamine A en vitamine C, en kalium maakt je huid mooi. En tarwekiemen helpen je om snel en efficiënt van puistjes af te raken. Waar is die chocolade?

5. Zure appels

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het is hét geheime schoonheidsdrankje: ciderazijn zal je versteld doen staan. Het heeft geneeskrachtige eigenschappen en houdt de huid soepel. Het bevat veel enzymen die je huid helpen om dode huidcellen af te stoten. Bovendien breekt het vet af en bevordert het de spijsvertering. Gebruik het voor peelings, sprenkel het over een slaatje of drink het gemengd met water.

6. 5 cm in 5 minuten

Langere benen in slechts 5 minuten? Met hoge hakken lijken ze onmiddellijk langer. Een extra lange broek in dezelfde kleur als je schoenen zal het effect nog vergroten. Ook broeken met een vouw of een middennaad laten je benen langer lijken. 3/4 broeken of capribroeken daarentegen geven net het tegenovergestelde effect.

7. Maak je lang als je loopt

Let op je houding en sta altijd mooi rechtop. Trek je schouders naar achter en loop meteen mooie, rechte rug. Dit is geweldig voor je nek en schouders en het laat je er minstens 5 centimeter langer uitzien. Hallo daar, zelfvertrouwen!

8. Scrubben maar

Een goede bloedcirculatie, gezuiverde huid en strakkere contouren: het mooie resultaat als je regelmatig masseert met een touwhandschoen, - borstel of sisalspons. Peelings zijn ook geweldig om dode huidcellen te verwijderen en de huid zacht te houden. Breng na het scrubben royaal vochtinbrengende lotion aan.

9. Ga de blues te lijf

Ken je dat gevoel dat er van die dagen zijn waarop gewoon alles tegen lijkt te zitten? Hier is een goede manier om te vechten tegen de blues: neem een speciaal notitieboekje en maak een lijst van al je sterke punten, alles wat je bereikt hebt en leuke momenten in je leven. Als je niets goeds over jezelf kunt bedenken, vraag dan aan een vriendin wat zij goed vindt aan u. Voel je je goed of heb je een succesje achter de rug, schrijf het dan op in je 'melancholiebestrijdingsboek' - om later opnieuw te lezen. Probeer het: het doet wonderen voor je zelfvertrouwen en houdt de blues op een afstand.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina