Afslanken: Zo houd je het vol

Afslanken: Zo houd je het vol

Afslanken lijkt simpel maar toch houden weinig mensen het vol. Gemotiveerd blijven is nu eenmaal de belangrijkste sleutel tot gewichtsverlies. Met deze tips houd je je motivatie op peil, ook als het afslanken even wat minder goed lukt.


Vertel aan iedereen dat je wilt afslanken

Als jij de enige bent die weet dat je wilt afslanken, kom je snel in de verleiding om te zondigen. Er is immers niemand om je op de vingers te tikken. Daarom helpt het als je aan anderen vertelt. Zeg hen niet alleen dat je wilt afslanken, maar ook hoeveel kilo's je kwijt wilt en hoe lang je daar over denkt te doen. Zij zullen je daarna vragen hoe ver je ermee staat en dat stimuleert je om vol te houden.

Schrijf op waarom je wilt afslanken

Waarom wil je eigenlijk afslanken ? Maak je je zorgen om je gezondheid ? Wil je je fitter voelen of er beter uitzien ? Als je een duidelijke reden hebt, is het makkelijker om je dieet vol te houden. Daarom helpt het om voor jezelf op te schrijven wat je precies wilt bereiken. Als je je doelstellingen bovendien ophangt in de keuken, word je er steeds weer aan herinnerd. Ook onflatteuze foto's van jezelf uithangen kan je stimuleren om verder te werken aan een beter silhouet.

Stel realistische doelen bij het afslanken

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je wilt afslanken is het prima om duidelijke en concrete doelen te stellen, maar die doelstellingen moeten wél realistisch zijn. Als je van meet af aan de lat te hoog legt, is je dieet gedoemd om te mislukken. Simpele doelen stellen en kleine stapjes zetten, werkt doorgaans het best. Een eerste stapje kan bijvoorbeeld zijn om iedere dag een calorierijk tussendoortje te vervangen door een stuk fruit. Verander vervolgens stapje voor stapje ongezonde eetgewoontes in gezonde.

Afslanken samen met anderen

Heb je het moeilijk om gemotiveerd te blijven, dan is afslanken in groepsverband misschien iets voor jou. De anderen steunen je als je het even moeilijk hebt. Omgekeerd word je bewierookt bij ieder gewichtsverlies. Je kunt ook naar lotgenoten op zoek gaan op internetfora. Mensen met gewichtsproblemen delen er hun problemen. Ook kan je er advies inwinnen.

Nog meer tips voor slim afslanken

  • Weeg je slecht één keer per week
  • Mannen vallen doorgaans sneller af dan vrouwen. Houd daar rekening mee als je samen met je partner wilt afslanken.
  • Afslanken kan stress en humeurigheid veroorzaken. Rustgevende activiteiten zoals yoga, een boek lezen of klassieke muziek beluisteren, helpen om de spanningen te lijf te gaan.
  • Heb je een uitspatting gedaan ? Stop dan niet met je dieet maar ga verder alsof er niks gebeurd is.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina