Afslanken: Zo houd je het vol

Afslanken: Zo houd je het vol

Afslanken lijkt simpel maar toch houden weinig mensen het vol. Gemotiveerd blijven is nu eenmaal de belangrijkste sleutel tot gewichtsverlies. Met deze tips houd je je motivatie op peil, ook als het afslanken even wat minder goed lukt.


Vertel aan iedereen dat je wilt afslanken

Als jij de enige bent die weet dat je wilt afslanken, kom je snel in de verleiding om te zondigen. Er is immers niemand om je op de vingers te tikken. Daarom helpt het als je aan anderen vertelt. Zeg hen niet alleen dat je wilt afslanken, maar ook hoeveel kilo's je kwijt wilt en hoe lang je daar over denkt te doen. Zij zullen je daarna vragen hoe ver je ermee staat en dat stimuleert je om vol te houden.

Schrijf op waarom je wilt afslanken

Waarom wil je eigenlijk afslanken ? Maak je je zorgen om je gezondheid ? Wil je je fitter voelen of er beter uitzien ? Als je een duidelijke reden hebt, is het makkelijker om je dieet vol te houden. Daarom helpt het om voor jezelf op te schrijven wat je precies wilt bereiken. Als je je doelstellingen bovendien ophangt in de keuken, word je er steeds weer aan herinnerd. Ook onflatteuze foto's van jezelf uithangen kan je stimuleren om verder te werken aan een beter silhouet.

Stel realistische doelen bij het afslanken

Als je wilt afslanken is het prima om duidelijke en concrete doelen te stellen, maar die doelstellingen moeten wél realistisch zijn. Als je van meet af aan de lat te hoog legt, is je dieet gedoemd om te mislukken. Simpele doelen stellen en kleine stapjes zetten, werkt doorgaans het best. Een eerste stapje kan bijvoorbeeld zijn om iedere dag een calorierijk tussendoortje te vervangen door een stuk fruit. Verander vervolgens stapje voor stapje ongezonde eetgewoontes in gezonde.

Afslanken samen met anderen

Heb je het moeilijk om gemotiveerd te blijven, dan is afslanken in groepsverband misschien iets voor jou. De anderen steunen je als je het even moeilijk hebt. Omgekeerd word je bewierookt bij ieder gewichtsverlies. Je kunt ook naar lotgenoten op zoek gaan op internetfora. Mensen met gewichtsproblemen delen er hun problemen. Ook kan je er advies inwinnen.

Nog meer tips voor slim afslanken

  • Weeg je slecht één keer per week
  • Mannen vallen doorgaans sneller af dan vrouwen. Houd daar rekening mee als je samen met je partner wilt afslanken.
  • Afslanken kan stress en humeurigheid veroorzaken. Rustgevende activiteiten zoals yoga, een boek lezen of klassieke muziek beluisteren, helpen om de spanningen te lijf te gaan.
  • Heb je een uitspatting gedaan ? Stop dan niet met je dieet maar ga verder alsof er niks gebeurd is.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Jammer genoeg zijn velen van ons maar al te bekend met de ellende die allergieën meebrengen: niezen, een lopende neus, buikpijn of huiduitslag bijvoorbeeld.

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...