Allergieën:wat doe je eraan?

Allergieën:wat doe je eraan?

Steeds meer mensen hebben last van allergie. Dat gaat gepaard met vervelende symptomen. Wat kan je doen tegen allergieën?


Hooikoorts is een allergische reactie na het inademen van allergenen zoals pollen en stuifmeelkorrels. Hooikoorts kan wekenlang aanslepen en zo niezen, hoesten, jeukende ogen, een moeilijke ademhaling en een loopneus veroorzaken. Wie erg lijdt onder hooikoorts houdt best ramen en deuren gesloten of gaat naar de zee of de bergen.

Allergie voor voeding
Voedselallergie is een reactie op bepaalde voedingsproducten zoals nootjes, vis, soja enzovoort. Deze allergie veroorzaakt zwellingen in de mond, diarree en misselijkheid. De enige efficiënte oplossing voor deze allergie is om deze producten niet meer te eten.

Allergie voor insecten
Jeuk en huiduitslag bij een beet of steek van een insect komt courant voor. Bij sommige mensen leidt een steek van een insect echter tot een extreme reactie zoals zwellen van lippen en ogen, ademhalingsproblemen of misselijkheid. In uitzonderlijke gevallen kan de bloeddruk dalen, wat tot een shock kan leiden. Onmiddellijk de huisarts contacteren, is echt noodzakelijk.

allergie_hooikoorts_allergische_reactie Allergie voor huisdieren
Een vaak voorkomende allergische reactie is het gevolg van de huidschilfers die onze huisdieren achterlaten. Bij het inademen zorgen ze voor klachten als tranende ogen, hoestbuien of huidklachten. Wie last heeft van deze vorm van allergie, blijft best uit de buurt van de dieren die een reactie uitlokken. Bovendien is het belangrijk regelmatig te poetsen en het huis met gladde materialen zoals leer en linoleum in te richten. Soms kan er wel immuniteit optreden tegenover de eigen huisdieren, al is het nooit een goed idee ze op het bed van hun baasjes te laten slapen.

Allergie voor huisstofmijt
Deze microscopisch kleine beestjes treffen we overal in huis aan. allergie_hooikoorts_allergische_reactieZe leven van schimmels en huidschilfertjes. Ze zorgen voor niezen, hoesten, een loopneus en astma. Aangezien ze zich vooral in hun nopjes voelen in je matras en stoffen, is het aangewezen je matras regelmatig af te stoffen, tapijten te verwijderen en vaak te verlichten. Anti-allergisch beddengoed zou ook verlichting kunnen brengen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina