Allergieën:wat doe je eraan?

Allergieën:wat doe je eraan?

Steeds meer mensen hebben last van allergie. Dat gaat gepaard met vervelende symptomen. Wat kan je doen tegen allergieën?


Hooikoorts is een allergische reactie na het inademen van allergenen zoals pollen en stuifmeelkorrels. Hooikoorts kan wekenlang aanslepen en zo niezen, hoesten, jeukende ogen, een moeilijke ademhaling en een loopneus veroorzaken. Wie erg lijdt onder hooikoorts houdt best ramen en deuren gesloten of gaat naar de zee of de bergen.

Allergie voor voeding
Voedselallergie is een reactie op bepaalde voedingsproducten zoals nootjes, vis, soja enzovoort. Deze allergie veroorzaakt zwellingen in de mond, diarree en misselijkheid. De enige efficiënte oplossing voor deze allergie is om deze producten niet meer te eten.

Allergie voor insecten
Jeuk en huiduitslag bij een beet of steek van een insect komt courant voor. Bij sommige mensen leidt een steek van een insect echter tot een extreme reactie zoals zwellen van lippen en ogen, ademhalingsproblemen of misselijkheid. In uitzonderlijke gevallen kan de bloeddruk dalen, wat tot een shock kan leiden. Onmiddellijk de huisarts contacteren, is echt noodzakelijk.

allergie_hooikoorts_allergische_reactie Allergie voor huisdieren
Een vaak voorkomende allergische reactie is het gevolg van de huidschilfers die onze huisdieren achterlaten. Bij het inademen zorgen ze voor klachten als tranende ogen, hoestbuien of huidklachten. Wie last heeft van deze vorm van allergie, blijft best uit de buurt van de dieren die een reactie uitlokken. Bovendien is het belangrijk regelmatig te poetsen en het huis met gladde materialen zoals leer en linoleum in te richten. Soms kan er wel immuniteit optreden tegenover de eigen huisdieren, al is het nooit een goed idee ze op het bed van hun baasjes te laten slapen.

Allergie voor huisstofmijt
Deze microscopisch kleine beestjes treffen we overal in huis aan. allergie_hooikoorts_allergische_reactieZe leven van schimmels en huidschilfertjes. Ze zorgen voor niezen, hoesten, een loopneus en astma. Aangezien ze zich vooral in hun nopjes voelen in je matras en stoffen, is het aangewezen je matras regelmatig af te stoffen, tapijten te verwijderen en vaak te verlichten. Anti-allergisch beddengoed zou ook verlichting kunnen brengen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Jammer genoeg zijn velen van ons maar al te bekend met de ellende die allergieën meebrengen: niezen, een lopende neus, buikpijn of huiduitslag bijvoorbeeld.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Je conditie opbouwen doe je zo!

Je conditie opbouwen doe je zo!

Je conditie opbouwen doe je zo!

Raak je buiten adem na enkele minuten traplopen? Putten je huishoudelijke bezigheden je uit? Dan is het hoog tijd om je conditie op te bouwen!

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...