Bye bye blue monday! 5 tips tegen een winterdip

Bye bye blue monday! 5 tips tegen een winterdip

Voel jij je na de kerstperiode een tikje down? Of is blue monday voor jou de vreselijkste dag van het jaar? Beat the blues met deze 5 tips.


De kerstboom is het huis uit en de kerstlichtjes worden weer voor een jaartje opgeborgen. Jup, de kerstvakantie is voorbij. Voel je je een beetje neerslachtig omdat de kerstperiode achter je ligt? Da’s perfect normaal. Januari is traditioneel de meest depressieve maand, met blue monday als uitschieter. Maar! Jij laat je niet kennen en wil ook de zon laten schijnen op de korte (en donkere) winterdagen. Om je hierbij te helpen heeft Zin in meer 5 tips. Klaar om blue monday te verslaan? Laat die positieve vibes maar komen:


Vul je hoofd met positieve gedachten

Bedenk iets waar je spontaan gelukkig van wordt en voer dit vrolijke idee uit. Een babbeltje op het werk aan het koffieapparaat? Een avondje in de zetel met een goed boek? Om deze blue monday te overleven, hou je iets in je hoofd om na het werk naar uit te kijken.


Kattenfilmpjes to the rescue!

Wat maakt je altijd aan het lachen? Zelfs wanneer je je niet fijn voelt? Juist, ja: kattenfilmpjes. Voel je je even down? Of heb je even geen zin in die stapel dossiers die voor je neus liggen? Neem een korte pauze en zet een hilarisch kattenfilmpje op. Doet wonderen!


Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Boek vandaag je zomervakantie al

Het vooruitzicht naar een lange, zonnige vakantie geeft je energie. De reissector speelt daar handig op in en het is hét moment om goede deals te doen. Denk aan vroegboekkortingen, vliegtuigtickets voor halve prijs of een aantrekkelijke all-in. Jup, vandaag is het moment om je zomervakantie vast te leggen. Toch wat snel? Ga dan op zoek naar leuke plekjes om naartoe te gaan. Een parelwit strand, een indrukwekkende gletsjer of een historisch monument. Is dat een glimlach op je gezicht?


Fake een lachbui en krijg de slappe lach

Sneak even weg van je bureau en ga naar de toiletten. Daar vind je vast wel een spiegel. Neem plaats voor de spiegel en begin als een gek te lachen. Misschien klinkt het in het begin een beetje geforceerd, maar al snel volgt je spontane lach. Tijdens je lachbui maakt je lichaam een bepaalde stof aan waardoor je je beter voelt. Je collega die net de wc binnenkomt, zal misschien even raar opkijken. Maar met een woordje uitleg zal hij/zij je snel begrijpen.


Laat je werk op ‘t werk

Wanneer je de kantoordeur achter je dichttrekt, laat je je werkgedachten achter op kantoor. Nog een mailtje beantwoorden op de trein? Vergeet het maar! Of nog snel een telefoontje met je collega over een dossier? No way! Om dit te vergemakkelijken neem je voor je vertrekt nog enkele notities, zodat je de volgende dag meteen met deze taken aan de slag kan. Maar voor vandaag is het genoeg geweest en ga je naar huis om te genieten van je avond.


Wat zijn jouw tips om blue monday te verslaan?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik heb de ultieme tips nog niet gevonden, maar bij mij helpt het toch een beetje om leuke zomerse muziek luid te spelen. Zo vergeet ik even dat het winter is! Soms maak ik ook een lekkere smoothie of cocktail om de zon in huis te brengen :-)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina