Boos zijn brengt je ergens!

Boos zijn brengt je ergens!

Boos zijn is op zich misschien niet leuk, maar als je nooit zou kwaad zijn, liep iedereen gewoon over je heen. Vijf tips om van boos naar blij te gaan!


1. Je bent boos en je wilt wat

Boos zijn is een goede indicator om uit te vissen wat jij nu eigenlijk wilt. Meestal ben je boos omdat iemand over je grens is gegaan: door iets te zeggen of te doen voel jij je niet gezien, overgeslagen, beschuldigd, verraden, enzovoort. Ga bij jezelf na wat het precies is dat je boos maakt en zo kom je vanzelf tot wat het dan wel is dat je wilt.

2. Actie!

Woede geeft je energie. In plaats van deze energie te gebruiken om te schelden of op te branden, kun je ze ook aanwenden om op een positieve manier tot actie over te gaan. Je zet je mening naast die van een ander. Je trekt je terug uit iets wat niet bij je past. Je trekt je grens daar waar eroverheen gegaan wordt. Boos zijn kan ook heel dynamisch zijn.

3. Maak een stappenplan

Nu je weet wat je niet wilt en dat ook kunt aangeven, is het ook goed om vanuit je boos zijn te kijken naar wat je nodig hebt: wat maakt jou gelukkig? Maak dan een plan om dat wat je nodig hebt in je dagdagelijkse bezigheden te integreren. Bijvoorbeeld: ik zoek uit of bewegen me helpt, ik probeer drie sportsessies uit, daarna evalueer ik en bouw ik vrije sportuurtjes in.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Confronteer een (dominante) ander

Wanneer je boos bent, is er waarschijnlijk iemand over je heen gelopen. Werd je niet boos, dan was je enkel verdrietig en niet in staat daar iets aan te doen. Boos zijn geeft je de moed en kracht om de ander te confronteren met zijn of haar gedrag. Gebruik de energie van je woede, maar wees assertief op een volwassen, rustige manier.

5. Vechten voor de goede zaak

Soms ben je boos omwille van een onrechtvaardige situatie in je leefwereld, in de maatschappij, of zelfs in de wereld. Die boosheid kan je helpen om mee te vechten voor de goede zaak: sluit je aan bij een hulporganisatie, schrijf mee protestbrieven naar regeringen die mensen martelen, enzovoort.

Over boosheid en wat daarmee te doen, kom je nog meer te weten op deze pagina's:
1.Relatieproblemen oplossen in vier stappen van boos naar blij
2.Exit stardoll
3.Woede geeft je vleugels
4.Mindfulness huis

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina