De keerzijde van de draadloze samenleving

De keerzijde van de draadloze samenleving

Enkele weken geleden werd ik wakker met hartkloppingen. Een week later, zelfde verhaal. Een tijdje terug werd Koen, die meestal in zijn eigen huis slaapt, naast mij wakker met... hartkloppingen en ook spijsverteringsstoornissen. Sindsdien kan hij niet meer in mijn huis slapen. Bovendien komt zijn zoon de laatste tijd regelmatig binnen met: "Staat de Bluetooth aan? Mijn hoofd barst als ik hier binnenstap!"


Omdat ik nogal gehecht ben aan mijn geliefden en hen graag bij mij heb, liet ik een vriendelijke man de stralen in en om het huis opmeten. En wat bleek? De buurt heeft zich de laatste maanden verrijkt met zes extra draadloze netwerken en een stuk of wat dect-telefoons met de kracht van een watercentrale. Dwars door de muren heen, tot in de cellen van een lichaam dat 's nachts alleen maar wilt rusten en regeneren. Want cellen, of je het nu weet of niet, zijn kleine antennes: ze ontvangen en geven informatie door, opdat ons lichaam en onze hersenen goed zouden kunnen functioneren. Alleen worden ze steeds meer doorkruist met krachtige impulsen die niet van biologische aard zijn: zendmasten, WiFi, draadloze telefoons enzovoort.

draadloze

De draadloze samenleving. Efficiënt, snel en... schadelijk? Ik begeef me op glad ijs. Er wordt nog steeds heel hard geroepen dat er 'niets bewezen' is. Maar in Zweden zijn de klachten door elektrosmog erkend als fysieke handicap. Wanneer je erover begint te lezen, beland je in een jungle van informatie. En wanneer je jezelf wilt beschermen, is de jungle aan maatregelen nog groter. We kunnen toch onmogelijk al dat draadloos gemak weer afschaffen? (Waarom kunnen we dat niet? In Canada zijn ze al volop bezig!) Bovendien, het lijstje met klachten is zo lang en uiteenlopend dat elke mens met gezond verstand begint te twijfelen of dat àllemaal het gevolg van elektromagnetische straling kan zijn (slaapstoornissen/slapeloosheid, hoofdpijn, oorsuizingen (tinnitus), hartkloppingen, hartritmestoornissen, duizeligheid, misselijkheid, opgejaagd, nerveus gevoel, cognitieve problemen (geheugenproblemen, leerstoornissen, verminderde concentratie en denkvermogen), hyperactiviteit bij kinderen, depressieve stemming, prikkelbaarheid, vermoeidheid, spijsverteringsklachten…).

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

En toch. Ik moet weer denken aan het asbestverhaal. En het nicotineverhaal. Ik ga er alleszins niet op wachten tot er zich genoeg zieken hebben gemeld opdat de overheid zou ingrijpen. Omdat we niet meteen naar Zweden willen verhuizen (hoewel), zullen Koen en ik de volgende weken een aantal beschermende maatregelen treffen (waaronder een speciaal behang dat de straling een stuk tegenhoudt), zodat we weer letterlijk en figuurlijk gerust kunnen slapen. Want het goeie nieuws is: er zijn ook oplossingen. Kleine en grote. Voorlopig moet ik me tevreden stellen met de kleine en daar zelf voor betalen. Maar als we allemaal hard genoeg roepen, komen er misschien ook grote?

Kristel

Meer lezen? Surf naar www.beperkdestraling.org, www.stichtingehs.nl en www.woonbiologie.nl

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina