De verleiding van morgen

De verleiding van morgen

Dingen uitstellen is heel normaal, maar als je continu probeert bij te benen is het hoog tijd om de zaken beter te regelen. Hoe weet je of een beetje uitstel goed of slecht is en hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?


Nagezeten worden door verlopen afspraken is bijzonder onprettig. Buiten het feit om dat het mensen irriteert, doet uitstel helemaal niets voor je stressniveau en verbetert het je reputatie, je relatie en je carrière zeker niet. 

Waarom stellen we uit?
Misschien ben je moe of heb je gewoon even geen zin, maar vaak komt uitstel voort uit zorgen en angst. Met andere woorden probeer je negatieve en ongemakkelijke gevoelens te vermijden door dingen uit te stellen waar je angstig, bang of onzeker van wordt. 

Hoe herken je het verschil?
Als je deadlines en kansen mist, als je werk gehaast of niet compleet is, niet aan bepaalde standaarden voldoet en je je triest, schuldig, boos of beschaamd voelt, dan ben je aan het uitstellen. 

Telkens mensen laten wachten op dingen die jij voor je rekening zou nemen kan behoorlijk irriterend, onprofessioneel en zelfs egoïstisch zijn. In een relatie is het zelfs frustrerend.

Je kunt niet verwachten meer succes te behalen of voldoening te vinden als je jezelf niet aanspoort om nieuwe dingen te doen. Als je volledig wordt opgeslorpt door werk van gisteren of je doelen van vorig jaar, dan ben je bezig het verleden bij te benen in plaats van naar de toekomst te kijken. Terug de regie over je tijd krijgen is dan van het grootste belang.

Begin met het begin. Maak tijd om over je huidige situatie na te denken. Stel een actieplan op en onderverdeel deze in een serie kleinere stappen of taken. Zorg voor een realistisch tijdsbestek voor iedere stap. 

Herzie je acties aan het einde van iedere dag en zie of je de resultaten waar je op hoopte hebt bereikt. Zo niet, blijf je voortgang in het oog houden tot de acties die je iedere dag neemt de gewenste resultaten voortbrengen.

Soms moeten mensen – zeker mensen die van nature impulsief zijn – een stapje terug nemen om eventjes naar dingen te kijken. In zo’n geval kan uitstel wat tijd kopen om tot een definitieve beslissing te komen, of een alternatieve optie of idee te bedenken. De sleutel is een balans vinden tussen impulsieve acties ondernemen en helemaal geen actie ondernemen. 

4 time management tips

  1. Hou een dagboek bij.
  2. Maak een overzicht van dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken.
  3. Maak belangrijke taken een prioriteit. 
  4. Leer ‘nee’ zeggen of delegeer minder belangrijke of prioritaire taken. 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow