Detoxen is belangrijk voor jou

Detoxen is belangrijk voor jou

De opbouw van gifstoffen is schadelijk voor ons lichaam omdat zij onze vitale organen aanvallen. Normaal gezien zouden we onze lichamen om de drie maanden moeten ontgiften, maar wanneer we zoveel zonden zo dicht op elkaar hebben begaan begin je er maar best direct aan!


Overtollige calorieën
Bij kerst- en oudjaarsfeestjes verorberen we onwezenlijk veel calorieën. Denk maar eens: een stukje kerststronk is gemiddeld 220 calorieën. Weet jij nog hoeveel je er hebt gegeten? Dat bedoelen we dus.... De grote hoeveelheden suiker en vetten die we eten betekenen dat ons lichaam aan een serieuze reiniging toe is.
Hier vind je enkele receptjes van gezonde detox gerechtjes:

Water is het beste medicijn Na alle wijn, bier en frisdrank hoort de enige vloeistof die je mond nog passeert water te zijn. Alcoholische drankjes bevatten ontzettend veel calorieën en gifstoffen, net zoals gefrituurd eten en de zoetigheden waar we zo gek op zijn tijdens de feestdagen. Drink de komende zeven dagen dus enkel water, aan een gemiddelde van anderhalve liter per dag.

Het is niet de tijd voor drastische maatregelen
Belangrijker dan niet eten is het terugkeren naar een correct voedingspatroon. Stoppen met eten omdat we zijn aangekomen is niet de oplossing (je gaat enkel een grotere disbalans in je lichaam creëren). 
Wat je hoort te eten zijn gezonde producten, vooral groenten en fruit. Daarbij hoor je ook een beetje discipline toe te passen wanneer je eet, oftewel, eet op de juiste tijden, in goed overwogen porties en meermaals per dag.
Vergeet voorlopig eventjes het rood vlees, zoetigheden, gefrituurde en bewerkte voeding (het maakt niet uit hoe lekker het smaakt, hou voor ogen wat goed voor je is). Maak verschillende soepjes (wortel, groente, tomaat, waterkers of pompoen bijvoorbeeld) en eet meer vis en wit vlees (altijd met een beetje sla ernaast). Als je tijdens de dag snackt, dan mag fruit hier zeker niet ontbreken (zo lekker en oh-zo goed voor je!). 

Tip: kruidenthee of groene thee kan erg goed zijn tijdens het ontgiftingsproces omdat ze vocht afdrijven, waardoor je vaker urineert en je lichaam dus meer gifstoffen afstoot. 

Lichamelijke oefening

Natuurlijk kan je niet anders dan meer bewegen. Het herstellingsproces betekent ook een kilootje her of der verliezen. Een simpel trucje dat erg haalbaar is: loop iedere dag minimaal 30 minuten aan een verhoogd tempo of doe enkele energieke danspasjes (zoals Zumba bijvoorbeeld) tweemaal per week.  

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Detoxen: klaar voor de lente!

Detoxen: klaar voor de lente!

Detoxen: klaar voor de lente!

In de lente maken de meeste mensen steeds tijd voor een grote lenteschoonmaak van hun huis. Maar af en toe moet je ook wat extra aandacht besteden aan je lichaam. Dit spinaziesoepje is een gezonde maaltijd en een perfecte detox voor je lichaam.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow