Detoxen: klaar voor de lente!

Detoxen: klaar voor de lente!

In de lente maken de meeste mensen steeds tijd voor een grote lenteschoonmaak van hun huis. Maar af en toe moet je ook wat extra aandacht besteden aan je lichaam. Dit spinaziesoepje is een gezonde maaltijd en een perfecte detox voor je lichaam.


Zeker na een lange winter, wanneer we meer eten, is het belangrijk voor je lichaam om overtollige ballast te elimineren. Eén of tweemaal per jaar detoxen zorgt ervoor dat je metabolisme een flinke boost krijgt. Zelfs vijf tot tien dagen is al voldoende om je jonger, frisser en vitaler te voelen.

Zure en zwaar bewerkte voeding zoals koffie, suikerhoudende drankjes en dierlijke producten verzuren je lichaam. Zorg er dus voor dat je de juiste dingen kiest tijdens je detox zoals groenten en fruit, en probeer zoveel mogelijk vlees te vermijden.
Tuinkers, broccoli en koolrabi bijvoorbeeld geven het detoxproces een flinke boost. Houd je aan de ‘vijf-per-dag’ regel tijdens je detox en eet een handjevol groenten minimaal driemaal per dag en een handjevol fruit tweemaal per dag.

Lief voor je lever
Het is het centrale orgaan voor je metabolisme: de lever zorgt er voor dat je lichaam afvalstoffen kan afvoeren. Bittere stoffen in artisjokken, zucchini’s en krulsla ondersteunen dit belangrijke detoxorgaan in zijn werking.

Balsem voor je huid
Andere ingrediënten zijn dan weer een beautyelixir voor je huid tijdens een detox. Pompoenzaden, vis, gember, lijnzaad en peterselie stimuleren celregeneratie en zorgen voor een frisse en jonge uitstraling.

Hier vind je het recept van het detoxsoepje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Jammer genoeg zijn velen van ons maar al te bekend met de ellende die allergieën meebrengen: niezen, een lopende neus, buikpijn of huiduitslag bijvoorbeeld.