Een spabeleving die je humeur verbetert

Een spabeleving die je humeur verbetert

Geuren zijn heel krachtig. Als je een zware dag hebt gehad, is een spa de eenvoudigste manier om weer op te laden en je humeur te verbeteren, dankzij alle aroma's die je helpen te ontspannen. Maar met een paar eenvoudige trucs kan je je huis van een heerlijk aroma voorzien en jezelf op de perfecte spabehandeling trakteren, waarbij je de geuren die je een gelukkig en ontspannen gevoel geven je huis binnenhaalt.


Hier lees je hoe je je lichaam en ziel kunt verzorgen en hoe je een beetje magie in je dag kan brengen. Geuren geven je wat je nodig hebt: stimulans, ontspanning, of verfrissing. Dat gaat zo.

  • Neem allereerst natuurproducten, biologische geuren en aromatische kaarsen die je prettig vindt. Verban alle negatieve gedachten uit je hoofd. Gebruik voor ontspanning: verbena, lavendel, bergamot, ylang-ylang. Gebruik voor een verkwikkende ervaring: gember, cacao, munt, eucalyptus. Probeer voor verfrissing: citroen, citroengras, meloen.
  • Plaats kaarsen in je badkamer en steek ze aan. Vul het bad met warm water en voeg de geuren van je favoriete planten eraan toe.
  • Ontspan een half uur in het bad en masseer jezelf zachtjes. Geef jezelf een goede wasbeurt en verwijder dode huidcellen door jezelf schoon te wrijven met mineraalzout.
  • Stap uit het bad en smeer je vervolgens in met een crème of olie en doe dat met cirkelvormige bewegingen. Kies hier ook natuurlijke producten en geuren. Spray wat mineraalwater op je lichaam om je huid te ontspannen.
  • Draag tot slot iets schoons, zachts, comfortabels dat heerlijk ruikt: probeer Lenor. Kies uit diverse geuren jouw favoriet, de geur die je een aangenaam, gelukkig gevoel geeft. Voor elk gevoel heeft Lenor de perfecte geur. Ga daarna op je bed liggen. Haal een paar keer diep adem: adem in via je neus, adem uit via je mond. Telkens als je je huid en kledingstuk ruikt, adem je de geuren in die je gelukkig maken in. Laat de positieve gedachten rechtstreeks van je neus naar je tenen trekken.

Vergeet niet dat je met Lenor deze heerlijke geurervaring de hele dag bij je kunt houden, om je zo alle positieve gedachten te geven die je nodig hebt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geuren roepen herinneringen op

Geuren roepen herinneringen op

Geuren roepen herinneringen op

De zomer zit boordevol heerlijke smaken, extreme stormen, zware zomerregens, levendige kleuren, stoffige middagen en fonkelende zonneschijn. En die brengen allemaal de onmiskenbare geuren van het zomerseizoen met zich mee: de geur van rijpe vruchten, de frisse geur na een regenbui en de geur van bomen die in bloei staan.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina