Eet je mooi!

Eet je mooi!

Schoonheid zit vanbinnen. Ook letterlijk. Wist je bijvoorbeeld dat een gezonde voeding je mooi maakt. Eet de juiste dingen en je straalt nog meer!


Eet je mooi!

Dagcrème, nachtcrème, maskertjes,... je badkamer staat vol beautyproducten. Maar soms vind je de beste beautyproducten in de keuken. 7 ‘schoonheidsproducten’ die je mooi maken en laten stralen!

1. Mooi door uien en co
Look, uien, bieslook, sjalotjes en prei lijken doodgewoon maar ze zorgen er wel voor dat je lever ontgift. En uien neutraliseren de vrije radicalen in je lichaam waardoor je huidcellen minder vlug beschadigen. Gevolg: minder snel oud!

2. Mooi door pepertjes
Paprika's en pepertjes, of ze nu echt pikant zijn of gewoon beetklaar, bevatten stoffen die kanker bestrijden. Hoe heter de peper, hoe sterker het effect. En wist je dat paprika's en pepertjes tot twee keer zoveel vitamine C bevatten als citrusvruchten?

3. Mooi door noten en zaden
De kampioenen in rimpelbestrijding! Noten zijn een ideale snack voor wie wil afvallen zonder er als een gerimpeld appeltje bij te lopen. Een handje vol noten houdt de honger tegen zonder je bloedsuikerspiegel te verstoren. Vermijd wel amandelen in chocolade of zoute pinda’s en ga voor de natuurvariant.

4. Mooi door kiemen
Naast sojascheuten vind je tegenwoordig in de supermarkt een heel gamma aan warrige, fragiele kiemen en boontjes waaruit lichtgroene tot paarse scheutjes komen. Alfalfa, hopscheuten, radijsjesgroen... passen prima tussen je sandwich, in een salade of op de sushi. En ze zitten vol groeistoffen, want dit zijn immers plantjes in de maak! Het resultaat? Een gave huid!

5. Mooi door groene thee
Groene thee bevat geen cafeïne maar geeft je massa’s antioxidanten en dus een pukkelvrij gezicht. Uit onderzoeken blijkt bovendien dat 5 kopjes per dag tot 80 kcal extra per dag kunnen verbranden. Wie wil er nog een kopje?

6. Mooi door bessen
In bessen zitten grote dosissen vitamine C die ervoor zorgen dat je ogen stralen. Combineer die blik met extra lange wimpers en het effect is gegarandeerd!

7. Mooi door worteltjes
Worteltjes bevatten caroteen en dat zorgt ervoor dat je veel sneller bruint én dat je kleurtje langer blijft! Reden te meer om tussendoor eens een worteltje te knabbelen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Wees bewust van allergieën

Jammer genoeg zijn velen van ons maar al te bekend met de ellende die allergieën meebrengen: niezen, een lopende neus, buikpijn of huiduitslag bijvoorbeeld.

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...