Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.


Gewoon lekker eten
Hoe meer we ons zorgen maken over onze voeding, hoe minder gezond we lijken te worden. In plaats van ons te richten op het geheel (het genot van een overheerlijke maaltijd en deze met vrienden delen), zijn we ons gaan focussen op de losse onderdelen: Eet ik voldoende proteïne? Krijg ik genoeg vitamine C binnen?

Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel
Moet je een doos openmaken, plastic folie afscheuren en het uit een bakje halen om het op te eten? Waarschijnlijk is het dan bewerkt eten. Kies zoveel mogelijk voor onbewerkt eten dat er uit ziet zoals toen het uit de grond kwam.

Gewoon gezond eten
En met ‘gewoon’ bedoelen we broccoli en spinazie: twee simpele, vaak goedkope, groente die serieus wat te bieden hebben. Er zijn dingen waarvan we weten dat ze uitzonderlijk goed voor je zijn, en dit zijn er twee van. Andere zijn natuurlijke volvette yoghurt, bruine rijst, walnoten, havermout en zoete aardappelen.  

Zweet een beetje
… en dan bedoelen we niet door in de sauna te zitten. De voordelen van sporten zijn niet te onderschatten en het is niet enkel te doen om de ‘calorieën in, calorieën uit’ vergelijking van afslanken. De boost die je aan je bloedsomloop geeft met slechts 20 minuten beweging per dag maakt een wereld van verschil.  

Drink!
Water. Essentieel voor iedere chemische reactie in ons lichaam en zelfs nog belangrijker wanneer je vochtafdrijvende drankjes drinkt zoals koffie, alcohol en frisdrank. Hoeveel echter is de vraag. Over het algemeen is het zo dat je genoeg drinkt wanneer je zelden dorst hebt en kleurloze of lichtgele urine produceert. 

Sla hypes over
Er zijn sommige hypes die je echt heel ver links moet laten liggen (alles waarbij je jezelf bijna moet uithongeren staat met stip bovenaan de lijst) maar omdat elk lichaam anders reageert, is het nooit slecht om eens wat met je dieet te spelen om te zien wat het beste werkt voor jou. Als je iedere ochtend wakker wordt met hoofdpijn is het wellicht de moeite om je avondeten een paar weken te veranderen en te zien of dat helpt. Voel je je geweldig na het eten van een steak? Onderzoek of meer proteïnen dit gevoel helpt verlengen. Zolang je verstandig eet kan een beetje experimenteren nooit kwaad.   

Verandering van spijs...
Gevarieerd eten wordt in het algemeen gezien als een van de allerbeste dingen die je voor je gezondheid kunt doen en er zijn zoveel voordelen verbonden aan die waaier van verschillende soorten groente en fruit… Probeer zoveel mogelijk verschillende kleuren op je bord te krijgen. 

Eet met mate
Dat klinkt behoorlijk saai, maar na groente en fruit is dit de makkelijkste manier om een gezonde weg in te slaan.

Wees flexibel
Een keertje zondigen is niet meteen het einde van de wereld. Dat half uur dat je bezig bent met stressen over wat je moet doen indien je lief een dessert voor je bestelt op restaurant of wanneer een vriendin je verrast met een chocolaatje is hoogstwaarschijnlijk vele malen slechter voor je gezondheid dan het gewoon op eten! 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Detoxen is belangrijk voor jou

Detoxen is belangrijk voor jou

Detoxen is belangrijk voor jou

De opbouw van gifstoffen is schadelijk voor ons lichaam omdat zij onze vitale organen aanvallen. Normaal gezien zouden we onze lichamen om de drie maanden moeten ontgiften, maar wanneer we zoveel zonden zo dicht op elkaar hebben begaan begin je er maar best direct aan!

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Maak tijd vrij om jezelf te belonen

Er zijn zo van die dagen dat het leven je toelacht, maar er zijn er ook dat alles tegen lijkt te zitten… Hoe kan je hier verandering in brengen? Welke kleine stapjes kan je nemen om gelukkiger in het leven te staan?

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow