Futloos en moe? Zo geef je je lichaam weer de nodige energie!

Futloos en moe? Zo geef je je lichaam weer de nodige energie!

We voelen ons allemaal wel eens futloos. Dan is het kwestie niet bij de pakken te blijven zitten, maar op zoek te gaan naar wat jouw lichaam opnieuw energie kan geven: vitamines, de juiste voeding of de balans tussen rust en actie herstellen.


Je voelt je al een tijdje futloos
Het is niet abnormaal dat je je af en toe futloos en moe voelt. Het dagdagelijkse reilen en zeilen vraagt immers heel wat van jezelf en van je lichaam: werken, voor de kinderen zorgen, je huishouden onder controle houden, je sociale netwerk niet verwaarlozen,... En dat alles meestal aan een tempo dat gemiddeld toch net iéts hoger ligt dan dat van je grootmoeder.

Waarom voel je je futloos?
Al die ballen in de lucht houden is niet alleen belastend voor je geest, het vraagt ook heel wat energie van je lichaam. Geen wonder dat je lieve lijf er af en toe de brui aan geeft en je futloos in de sofa hangt. Toch is het aan te raden om eerst je lichamelijke gezondheid te laten onderzoeken via een bloedanalyse. Daaruit kan misschien al blijken dat je een vitamine- of mineralentekort hebt, of een verborgen ontsteking die energie vreet. De huisarts of een orthomoleculair kan je daarbij uitstekend helpen.

De juiste voeding geeft je energiefutloos en moe zo geef je je lichaam weer de nodige energie
Eens dat in orde is, is het tijd om je eetpatroon onder loep te nemen. Voeding is onze brandstof, we vergeten dat soms. Hou je verbranding op gang door flink te ontbijten, regelmatig te eten en gezonde tussendoortjes te kiezen. Die geven je meer energie dan de hele dag vasten en 's avonds uitgehongerd op de warme maaltijd te vliegen. Kies ook voor trage suikers in je voeding: groenten, fruit, noten en gedroogde vruchten geven je ook energie en renderen op lange termijn beter dan snelle, suikerhoudende snacks die je na een half uur weer in een dip kunnen brengen.

De balans tussen rust en actie zorgt voor nog meer energiefutloos - energie
En tenslotte is een goede nachtrust prioritair om futloosheid overdag tegen te gaan. Slaap voldoende, neem tijd om je in rust te ontspannen (denk aan een lang bad nemen, lezen, wandelen, yoga). Wissel dit minstens twee à drie keer per week af met flink wat actie: lopen, fietsen, zwemmen, dansen, springen, voetballen, ... Je lichaam krijgt energie door de juist balans tussen rust en actie, overdrijf je met één van de twee, dan vreet dit aan je energieniveau.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...