Geef je fantasie vorm met een plan

Geef je fantasie vorm met een plan

Het nieuwe jaar geeft je dat ‘alles-is-mogelijk’ gevoel – en zeg nu zelf, is er een beter moment om je dromen te realiseren?


Het belang van groots dromen
Alle succesvolle mensen, mannen en vrouwen, zijn grote dromers. Ze stellen zich voor wat hun toekomst zou kunnen zijn – ideaal in alle opzichten – en werken dan iedere dag naar die verre visie, het doel of de reden toe. Zonder fantasie zouden we nooit buiten de lijntjes durven kleuren. 

Let wel dat je niet in een fantasiewereld blijft hangen
De hele tijd in een fantasiewereld blijven hangen is niet constructief – je moet wel wat doen met je dromen en je kunt nooit te ver gaan. 

De kloof overbruggen
Om de kloof tussen fantasie en realiteit te overbruggen raden we je aan om het volgende te doen:

  • Schrijf het op: omschrijf je dromen en fantasieën in detail. Wat is deze visie die je voor jezelf hebt? Hoe ziet het er precies uit, hoe voel je je daarbij en hoe zou dit op je leven impact hebben? 
  • Schets de volgorde: Visies hebben een logische volgorde van stappen die we moeten nemen om tot een bepaald resultaat te komen. Iedere stap heeft een bepaalde hoeveelheid tijd en geld nodig. Door dit uit te tekenen begin je weg te gaan van de fantasie en naar de realiteit te trekken: het haalbare.
  • Maak een actieplan: Nu moet je een plan maken – wat kan je nu al onmiddellijk doen? Wat staat je budget en beschikbare tijd je toe te doen? Hoeveel geld moet je iedere maand sparen of opzij leggen? Hoelang gaat het duren voordat je de volgende stap in jouw plan kunt nemen?
  • Doe het nu! Stilstaan is de vijand… doe wat je kunt, al is het maar onderzoek. Zo houd je je droom in leven. 
  • Houd het bij: Begin een dagboek en schrijf alles op dat je doet en behaalt.  Zo kun je je vorderingen goed volgen en zien hoeveel dichter je bij je droom staat. 

“Never relegate your fantasies to the storage closet. They hold the power of a new reality”
Vrije vertaling: “Verwijs je fantasieën nooit richting de opbergkast. Ze hebben de kracht van een nieuwe realiteit.”

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

De verleiding van morgen

De verleiding van morgen

De verleiding van morgen

Dingen uitstellen is heel normaal, maar als je continu probeert bij te benen is het hoog tijd om de zaken beter te regelen. Hoe weet je of een beetje uitstel goed of slecht is en hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow