Geef je fantasie vorm met een plan

Geef je fantasie vorm met een plan

Het nieuwe jaar geeft je dat ‘alles-is-mogelijk’ gevoel – en zeg nu zelf, is er een beter moment om je dromen te realiseren?


Het belang van groots dromen
Alle succesvolle mensen, mannen en vrouwen, zijn grote dromers. Ze stellen zich voor wat hun toekomst zou kunnen zijn – ideaal in alle opzichten – en werken dan iedere dag naar die verre visie, het doel of de reden toe. Zonder fantasie zouden we nooit buiten de lijntjes durven kleuren. 

Let wel dat je niet in een fantasiewereld blijft hangen
De hele tijd in een fantasiewereld blijven hangen is niet constructief – je moet wel wat doen met je dromen en je kunt nooit te ver gaan. 

De kloof overbruggen
Om de kloof tussen fantasie en realiteit te overbruggen raden we je aan om het volgende te doen:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Schrijf het op: omschrijf je dromen en fantasieën in detail. Wat is deze visie die je voor jezelf hebt? Hoe ziet het er precies uit, hoe voel je je daarbij en hoe zou dit op je leven impact hebben? 
  • Schets de volgorde: Visies hebben een logische volgorde van stappen die we moeten nemen om tot een bepaald resultaat te komen. Iedere stap heeft een bepaalde hoeveelheid tijd en geld nodig. Door dit uit te tekenen begin je weg te gaan van de fantasie en naar de realiteit te trekken: het haalbare.
  • Maak een actieplan: Nu moet je een plan maken – wat kan je nu al onmiddellijk doen? Wat staat je budget en beschikbare tijd je toe te doen? Hoeveel geld moet je iedere maand sparen of opzij leggen? Hoelang gaat het duren voordat je de volgende stap in jouw plan kunt nemen?
  • Doe het nu! Stilstaan is de vijand… doe wat je kunt, al is het maar onderzoek. Zo houd je je droom in leven. 
  • Houd het bij: Begin een dagboek en schrijf alles op dat je doet en behaalt.  Zo kun je je vorderingen goed volgen en zien hoeveel dichter je bij je droom staat. 

“Never relegate your fantasies to the storage closet. They hold the power of a new reality”
Vrije vertaling: “Verwijs je fantasieën nooit richting de opbergkast. Ze hebben de kracht van een nieuwe realiteit.”

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer