Gelukkig met de juiste geuren

Gelukkig met de juiste geuren

Je gelukkiger voelen met geuren? Het kan! Op iedere moment van de dag kan je aangename geuren inzetten om je stemming op een positieve manier te beïnvloeden.


Zo werkt het

Geuren beïnvloeden je leven op een subtiele manier. Wanneer je een geur opsnuift, bereiken de geurmoleculen langs je neusgaten je hersenen. Die geven, afhankelijk van het soort geur, op hun beurt een signaal aan je zenuwstelsel. Zo brengen geuren je in een bepaalde stemming. Je kunt dus spelen met geuren om geluk op te roepen.

‘s Ochtends: rozemarijn

De kruidige geur van rozemarijn heeft een verkwikkende werking en is dan ook de ideale booster bij het begin van de dag.

Op het werk: citrusgeuren

Citrusgeuren als citroen, pompelmoes en bergamot functioneren als een tonicum voor de hersenen. Ze vergroten het concentratievermogen en werken opbeurend. Geen wonder dat Japanse bedrijven citrusoliën via hun airco verspreiden om de werklust te verhogen!

Na de lunch: munt

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gedaan met een zware maag en futloosheid na het eten dankzij een zweempje frisse muntgeur. Met zijn frisse, scherpe aroma heeft munt heeft een heilzame werking op de spijsvertering.

Terug thuis: bosgeur

Hoog tijd voor ontspanning. Wat dacht je van de geuren van bomen zoals den of ceder? Uit onderzoek is gebleken dat bosgeur één van de meest geliefde geuren is. De geur roept associaties op met vakantie, rust en zuiverheid.

In de badkamer: meditatieve geuren

Geniet ongestoord van een bad en creëer een zen sfeertje met meditatieve geuren als sandelhout, roos, jasmijn of ylang ylang. Deze geuren helpen om je gedachtenmolen even stil te zetten en brengen balans in je emoties en gedachten. Ben je geestelijk overbelast, probeer dan eucalyptus, een geur die verlichtend werkt voor de zenuwen. Voor het slapengaan: lavendel of kamille. Als je ’s avonds moeilijk de slaap kunt vatten, ben je gebaat bij de geur van lavendel. Roomse kamille biedt een evenwaardig alternatief. Kamille is ook heel geschikt om een rustgevende sfeer te scheppen in de kinderkamer.

Zo gebruik je geuren

Ga op zoek naar geurkaarsen en naar geurige zepen en bad- en verzorgingsproducten. Koop flesjes etherische olie en doe een druppeltje op je zakdoek of je kussen, vul een kommetje met water en laat er enkele druppels olie in drijven. Of maak gebruik van een aromaverstuiver.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

JulieB

JulieB

gemeld

Dat ga ik nu toch eens uitproberen! Nu op zoek naar rozemarijn in essentiële olie vorm. :)

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina