Het geheim van een goede ademhaling

Het geheim van een goede ademhaling

In het Verre Oosten weten ze het al eeuwenlang: een goede ademhaling is niet alleen weldadig voor je gezondheid maar geeft ook meer innerlijke rust. Resultaat: je voelt je gelukkiger!


De adembenemende realiteit

Acht op tien mensen gebruiken slechts 30% van hun totale longcapaciteit. Daardoor functioneert hun lichaam op een lager pitje. De organen krijgen onvoldoende zuurstof en zo liggen allerlei gezondheidsklachten op de loer. Denk maar aan concentratiestoornissen, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk en spijsverteringsproblemen.

Een goede ademhaling: de basics

Regel 1: Adem langs je neus
De neuskanalen zijn voorzien van haartjes en slijmvliezen die de inkomende lucht filteren, opwarmen en bevochtigen. Zo krijgen je longen gereinigde en voorverwarmde lucht binnen en neemt de kans op luchtweginfecties af.

Regel 2: Adem met je buik
Bij het inademen moet het middenrif naar beneden gaan en komt de buik naar voor. Tijdens het uitademen trekt de buik weer in en gaat het middenrif naar omhoog. Dankzij deze diepe ademhaling neemt je lichaam een maximale hoeveelheid zuurstof op.

Regel 3: Adem ritmisch
Wanneer je gestresseerd bent, ga je automatisch minder goed ademen en wordt je hartritme onregelmatig. Gevolg: nog meer stress. Ontsnap aan deze vicieuze cirkel door je ademhalingsritme constant te houden. Adem vijf tellen in en vervolgens vijf tellen uit. Een regelmatige ademhaling houdt de hartslag rustig en zorgt ervoor dat je helder kunt denken.

Gelukkiger door goed te ademen, hoezo?

Wanneer je bewust bezig bent met je ademhaling, laat je je niet zo makkelijk meeslepen door stress en emoties. Op die manier wordt ademhaling dus een middel om meer controle te krijgen over je lichaam, je geest én je leven. Wil je meer te weten komen over ademhalingstechnieken, dan is een yogacursus ongetwijfeld iets voor jou!

Gezonder dankzij een goede ademhaling

* Lagere bloeddruk en minder risico op hartklachten
* Betere spijsvertering omdat maag en darmen door de buikademhaling een inwendige massage krijgen
* Minder kans op overgewicht
* Mooiere huid dankzij de verhoogde toevoer van zuurstof naar de huidcellen
* Minder kans op concentratiestoornissen, angst en slapeloosheid
* Beter immuunsysteem

Aanverwante artikelen:

5 manieren om slapeloze nachten tegen te gaan

Te koop: Geluk

Ontstressen en relaxen

Stressvrij in 2 minuten

Tijd voor ontspanning!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Ontspannen in een half uurtje

Ontspannen in een half uurtje

Ontspannen in een half uurtje

Neem wat tijd voor jezelf en probeer met deze tips 30 minuten per dag te ontspannen – tijd voor jezelf en ontstressen hoort in de agenda van elke drukke vrouw thuis.