Het geheim van een goede ademhaling

Het geheim van een goede ademhaling

In het Verre Oosten weten ze het al eeuwenlang: een goede ademhaling is niet alleen weldadig voor je gezondheid maar geeft ook meer innerlijke rust. Resultaat: je voelt je gelukkiger!


De adembenemende realiteit

Acht op tien mensen gebruiken slechts 30% van hun totale longcapaciteit. Daardoor functioneert hun lichaam op een lager pitje. De organen krijgen onvoldoende zuurstof en zo liggen allerlei gezondheidsklachten op de loer. Denk maar aan concentratiestoornissen, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk en spijsverteringsproblemen.

Een goede ademhaling: de basics

Regel 1: Adem langs je neus
De neuskanalen zijn voorzien van haartjes en slijmvliezen die de inkomende lucht filteren, opwarmen en bevochtigen. Zo krijgen je longen gereinigde en voorverwarmde lucht binnen en neemt de kans op luchtweginfecties af.

Regel 2: Adem met je buik
Bij het inademen moet het middenrif naar beneden gaan en komt de buik naar voor. Tijdens het uitademen trekt de buik weer in en gaat het middenrif naar omhoog. Dankzij deze diepe ademhaling neemt je lichaam een maximale hoeveelheid zuurstof op.

Regel 3: Adem ritmisch
Wanneer je gestresseerd bent, ga je automatisch minder goed ademen en wordt je hartritme onregelmatig. Gevolg: nog meer stress. Ontsnap aan deze vicieuze cirkel door je ademhalingsritme constant te houden. Adem vijf tellen in en vervolgens vijf tellen uit. Een regelmatige ademhaling houdt de hartslag rustig en zorgt ervoor dat je helder kunt denken.

Gelukkiger door goed te ademen, hoezo?

Wanneer je bewust bezig bent met je ademhaling, laat je je niet zo makkelijk meeslepen door stress en emoties. Op die manier wordt ademhaling dus een middel om meer controle te krijgen over je lichaam, je geest én je leven. Wil je meer te weten komen over ademhalingstechnieken, dan is een yogacursus ongetwijfeld iets voor jou!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gezonder dankzij een goede ademhaling

* Lagere bloeddruk en minder risico op hartklachten
* Betere spijsvertering omdat maag en darmen door de buikademhaling een inwendige massage krijgen
* Minder kans op overgewicht
* Mooiere huid dankzij de verhoogde toevoer van zuurstof naar de huidcellen
* Minder kans op concentratiestoornissen, angst en slapeloosheid
* Beter immuunsysteem

Aanverwante artikelen:

5 manieren om slapeloze nachten tegen te gaan

Te koop: Geluk

Ontstressen en relaxen

Stressvrij in 2 minuten

Tijd voor ontspanning!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina