Hoe geuren herinneringen oproepen

Hoe geuren herinneringen oproepen

Bepaalde geuren roepen herinneringen uit onze jeugd op. Maar wat betekenen ze en waarom is het goed om ze te recreëren?


Wie heeft er niet een vleugje opgesnoven van een geur die ons rechtstreeks terug richting onze jeugd transporteerde? Of het nu oranjebloesem uit oma's tuin is, exotische geuren van die ene onvergetelijke vakantie of dennennaalden van de eerste keer dat jullie een echte kerstboom kochten; geur kan de meest geweldige herinneringen teweeg brengen.

Veel mensen benoemen dezelfde soort geuren wanneer ze aan gelukkige kindertijden denken. Favoriete geurtjes zijn vers gewassen lakens, frietjes met stoofvlees, lavendel, zeep en vers gemaaid gras. Apartere keuzes zijn stookolie, sigaren en bakkend spek.

Reukzin is in onze hersenen het dichtste gelinkt aan herinneringen - veel meer dan zicht, geluid, gevoel of smaak. We slaan accurate informatie over geuren jarenlang op in ons breinen. Het kleinste vleugje van een bepaald aroma is vaak al genoeg om ons terug naar "toen" te transporteren.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dus met een klein beetje hulp van onze neuzen kunnen we onszelf heel eenvoudig heel gelukkig maken. Je kunt je gelukkiger voelen door alleen al het aroma van iets met een gelukkige herinnering op te snuiven. Denk dus eens na over de geuren waar jij gelukkig van wordt en gebruik Ambi Pur om ze in huis te brengen. Het werkt op twee manieren. Allereerst verwijdert het onprettige geurtjes, waarna het deze vervangt met iets dat een stuk beter ruikt.

Er zijn allerlei geuren om uit te kiezen - van typische geurtjes uit de kindertijd zoals Ochtend Fris, Vanille Boeket of Milde Zeep, tot sterkere bloemengeuren zoals Elegante Bloemen, Lavendel Velden of Witte Bloemen - het is eenvoudig om die aroma's na te bootsen die zoveel voor jou betekenen en een gelukkige thuis te creëren.

Nu is het aan jou - we willen dolgraag horen welke geuren jou terugbrengen naar de leukste momenten uit jouw kindertijd. Ga jij terug in de tijd bij bloeiende rozen of juist wanneer je ouderwetse zeepgeur ruikt?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer