Hoe win je tijd?

Hoe win je tijd?

Planning is alles. Want een dag telt maar 24 uren en soms is het een race tegen de klok. Slim plannen vergemakkelijkt je leven en bespaart je heel wat tijd!


Hoe win je tijd?

Thuis
Doe je boodschappen online. Je eerste bestelling zal de meeste tijd in beslag nemen, maar als je de lijst met je favoriete standaardproducten bewaart, dan kan je er bij elk volgend bezoek een beroep op doen: makkelijk en snel.
Maak je maaltijden op voorhand klaar en leg één dag in de week of de maand vast als grote ‘kookdag’. Vries de klaargemaakte maaltijden in en geniet ervan wanneer het je uitkomt.
Gebruik 2 in 1 schoonmaakdoekjes en -producten voor het schoonmaken van de vloer, de ramen en de meubelen. Met de nieuwe reinigingsdoekjes van Mr Proper en de stoffer van Swiffer reken je definitief af met hardnekkige vlekken, stof en strepen !

Met de kinderenhoe win je tijd
Maak een planning op van de huistaken, laat die ‘s morgens achter op een briefje en controleer ‘s avonds of alles afgewerkt is. Leg het schoolgerief en de kleren klaar voor de volgende dag.
Bereid je voor op het nieuwe schooljaar en koop schoolgerief en kleren vóór de septemberdrukte via internet of catalogi van postorderbedrijven. Profiteer tijdens het schooljaar van talrijke promoties.
Vertrouw hen kleine klusjes toe die ze leuk vinden of waar ze aanleg voor hebben: de tafel afruimen, de afwas doen… Zo breng je ze verantwoordelijkheidszin bij.

Op het werk
Stel je prioriteiten: ‘verplicht’, ‘belangrijk’ en ‘to do’. In plaats van alles aan te pakken, zal het je in staat stellen een selectie te maken en je taken tot een goed einde te brengen!
Hou de tijd onder contrôle en maak to do-lijstjes (bellen naar, een afspraak maken met, een cheque sturen naar, enz.) die je in je agenda opneemt en schrapt als ze afgewerkt zijn. Dit werkt ook thuis!
Investeer in een Palm Pilote: die doet dienst als agenda, adresboek, wekker, tekstverwerker… Noteer er je afspraken en verjaardagen van vrienden, je wordt telkens verwittigd als het zover is.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Anti-stress tips

Anti-stress tips

Anti-stress tips

Een leven zonder stress bestaat niet, net zo min als er een wondermiddel tegen stress bestaat. Deze nuttige tips kunnen je wel helpen om de druk van de ketel te halen.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Time-management : hoe tijd winnen

Time-management : hoe tijd winnen

Time-management : hoe tijd winnen

Time management maakt je leven een pak aangenamer en overzichtelijker. Een dag duurt maar 24 uur en vaak is het een race tegen de klok. Gelukkig zijn er manieren om het leven makkelijker te maken en tijd te winnen …