Ik zie, ik zie... dé oplossing!

Ik zie, ik zie... dé oplossing!

Leg je tijdens een babbel met ZIN IN MEER-experte Kristel een verzuchting naar keuze op tafel, dan is de kans groot dat ze je een bezoek aan een optometrist aanpraat. Niet alleen goed voor de ogen zo blijkt, maar ook voor je gedrag, je manier van denken én voelen!


Toen mijn zoontje vijf was, bleek uit schoolonderzoek dat zijn zicht onvoldoende was. We kwamen terecht bij een optometrist en dat was voor mij zo’n openbaring, dat ik er sindsdien niet meer over kan zwijgen. Niet alleen omdat de man in kwestie heel opmerkelijke resultaten boekt bij Mauro, meer nog omdat uit onze bezoekjes bleek hoe verrassend groot de impact van een lichamelijk functioneren kan zijn op ons gedrag, onze manier van denken en zelfs van voelen.

Optometrie betekent letterlijk oogmeetkunde, het is een wetenschap die de afwijkingen aan de ogen meet. Vooral de oorzaken worden diepgaand onderzocht, en als onderdeel van de behandeling komen er ook visuele oefeningen aan te pas. Na een paar uur testjes met Mauro wist onze optometrist niet alleen hoe zijn visueel systeem werkte, maar gaf hij meteen ook een feilloze beschrijving van diens gedrag en karakter. Ik viel zowat van mijn stoel. Hoe kon hij dat weten aan de hand van enkele eenvoudige oogoefeningen?

De optometrist leidde uit de oefeningen af hoe Mauro’s linker- en rechterhersenhelft met elkaar communiceren. Of dat net niet doen. Het resultaat was verbluffend: hij kon precies in kaart brengen hoe mijn kind dacht, voelde en zich ten gevolge daarvan gedroeg. “Hij vertelt je zeker nooit wat?", vroeg de optometrist. Dat klopte inderdaad, tot mijn grote frustratie vertelt mijn zoon me nooit wat er op school gebeurt of hoe zijn dag was. Alsof hij het al vergeten is...

Ondertussen zijn we een paar jaar en een heleboel oefeningen verder. Niet alleen ziet hij beter, ook zijn karakter en gedrag zijn geëvolueerd. Hij coördineert beter, is meer open, durft meer en leert zelfs kiezen (iets wat hij vroeger absoluut niet kon, ook al ten gevolge van de manier waarop zijn ogen werken). Uit optometrisch onderzoek bleek ook dat hij niet dyslectisch is, maar dat hij zijn ogen afwisselend gebruikt zodat hij een woord nooit in zijn geheel ziet. Lezen wordt dan heel lastig. Opnieuw een paar maand oefenen en we zijn weeral sprongen verder.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sindsdien ben ik fan van optometrie (naast natuurlijk het werk van de oogarts die hem een bril heeft voorgeschreven). Hoor ik van een kindje dat niet goed kan optellen en aftrekken, dan roep ik “Optometrist!". Leesproblemen? “Optometrist!" Niet kunnen kiezen? “Optometrist!" Ruimtelijk inzicht en overzicht kwijt wanneer je onder tijdsdruk moet presteren? “Optometrist!" Geen geheel kunnen zien en enkel focussen op details? “Optometrist!" Niet kunnen relativeren? “Optometrist!" Ik verdenk er mezelf overigens van om heel wat opgestoken te hebben door samen met Mauro te oefenen. ‘Onze’ optometrist traint namelijk ook managers (uit heel Europa, weet ik) en zo is dus ook mama meegetraind.

Zo zie je maar weer: ‘gebruik je ogen goed’ is niet zomaar een loze uitdrukking. Het maakt, integendeel, een wereld van verschil.

Nu jij.

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina