Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

De heilzame eigenschappen van kamille waren al in de oudheid bekend. Maar ook vandaag is kamille nog altijd populair en nuttig.


Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

De heilzame eigenschappen van kamille waren al in de oudheid bekend. De oude Egyptenaren droegen kamille op aan de zon en vereerden dit kruid boven alle andere vanwege zijn geneeskrachtige kwaliteiten en Griekse artsen schreven kamille toen voor bij koorts en vrouwenziekten. Maar ook vandaag is kamille nog altijd populair en nuttig.

kamille een kruid dat tegen vele kwaaltes gewassen isKamille werkt rustgevend, kalmerend, krampwerend, ontstekingsremmend en anti-allergisch en verzachtend. Van oudsher wordt het gebruikt om vrouwenklachten te bestrijden, vandaar ook de Latijnse naam ‘Matricaria’ (van matrix, baarmoeder). Het kruid kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Een overzichtje.

Inwendig

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Kamillethee helpt bij slapeloosheid, nachtmerries, irritatie en kiespijn. Het drankje is ook veilig voor kleine kinderen.
  • Kamillethee is een zwak kalmerend middel dat spanningshoofdpijn, psychosomatische pijnen, menstruatiepijn en andere krampen verlicht.
  • Thee van kamille en rozemarijn werkt goed tegen hoofdpijn.
  • De thee van kamillebloemen of etherische olie werkt tegen ontstekingen.
Uitwendig
  • Kompressen met olie-extract of crème worden gebruikt bij huidirritaties en eczeem.
  • Kamilleazijn helpt bij geïrriteerde geslachtsdelen of een gevoelige huid.
  • Kamilledamp inhaleren, verlicht hooikoorts.
  • Kompressen met kamillethee verzachten vermoeide ogen en allergieën.
Cosmetisch
  • Kamillethee is ook een zwak bleekmiddel. Wanneer je die als haarspoelmiddel gebruikt, wordt lichtbruin haar lichter en krijgt blond haar een gouden glans.
  • Kamille wordt in de cosmetica ook gebruikt omwille zijn ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking en wordt toegepast in crèmes voor een (over) gevoelige huid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina