Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

De heilzame eigenschappen van kamille waren al in de oudheid bekend. Maar ook vandaag is kamille nog altijd populair en nuttig.


Kamille: een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is

De heilzame eigenschappen van kamille waren al in de oudheid bekend. De oude Egyptenaren droegen kamille op aan de zon en vereerden dit kruid boven alle andere vanwege zijn geneeskrachtige kwaliteiten en Griekse artsen schreven kamille toen voor bij koorts en vrouwenziekten. Maar ook vandaag is kamille nog altijd populair en nuttig.

kamille een kruid dat tegen vele kwaaltes gewassen isKamille werkt rustgevend, kalmerend, krampwerend, ontstekingsremmend en anti-allergisch en verzachtend. Van oudsher wordt het gebruikt om vrouwenklachten te bestrijden, vandaar ook de Latijnse naam ‘Matricaria’ (van matrix, baarmoeder). Het kruid kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Een overzichtje.

Inwendig

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Kamillethee helpt bij slapeloosheid, nachtmerries, irritatie en kiespijn. Het drankje is ook veilig voor kleine kinderen.
  • Kamillethee is een zwak kalmerend middel dat spanningshoofdpijn, psychosomatische pijnen, menstruatiepijn en andere krampen verlicht.
  • Thee van kamille en rozemarijn werkt goed tegen hoofdpijn.
  • De thee van kamillebloemen of etherische olie werkt tegen ontstekingen.
Uitwendig
  • Kompressen met olie-extract of crème worden gebruikt bij huidirritaties en eczeem.
  • Kamilleazijn helpt bij geïrriteerde geslachtsdelen of een gevoelige huid.
  • Kamilledamp inhaleren, verlicht hooikoorts.
  • Kompressen met kamillethee verzachten vermoeide ogen en allergieën.
Cosmetisch
  • Kamillethee is ook een zwak bleekmiddel. Wanneer je die als haarspoelmiddel gebruikt, wordt lichtbruin haar lichter en krijgt blond haar een gouden glans.
  • Kamille wordt in de cosmetica ook gebruikt omwille zijn ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking en wordt toegepast in crèmes voor een (over) gevoelige huid.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy