Klaar voor de lente in 9 stappen

Klaar voor de lente in 9 stappen

De lente komt eraan: we voelen de zon, zien het eerste groen. Kun je niet meer wachten? Met deze tips ben jij van kop tot teen klaar voor het nieuwe seizoen.


1, 2 actie!

Onder de dikke lagen van je winteroutfit heeft zich misschien ook wat wintervet verstopt? Wegsporten, die handel. En wat is er leuker dan de vrije natuur als decor? Haal die Start to Run-lessen weer boven of geef je fiets een lenteschoonmaakbeurt en trek naar buiten. Het bos, het park, het strand, de veldwegen... Adem diep in en start!

Daar zijn je tenen weer

Weg met die dikke wollen sokken en leren laarzen, vanaf nu mogen je voeten en felgekleurde teennagels weer gezien worden. Maar eerst even de winterschade wegwerken...

 1. Verwijder eelt met behulp van een puimsteen, eeltvijl of een ander gespecialiseerd product.
 2. Stop je voeten in een selfmade badje: gooi wat schijfjes sinaasappel of citroen in een teiltje warm water. De geur is heerlijk, bovendien verwijderen de fruitzuren de dode huidcellen. Je kunt ook een ontspannend badzout toevoegen.
 3. Je nagels zijn nu zacht en dus ideaal om ze te knippen (altijd recht om ingegroeide nagels te voorkomen!). Werk met een vijl de scherpe randjes weg, en gebruik een bokkenpootje om de nagelriem naar achteren te duwen.
 4. Smeer je voeten in met een heerlijk geurende lotion, bij voorkeur eentje met frisse munt.
 5. Finishing touch: een vrolijk kleurtje nagellak op je tenen!

Even wég van de wereld

Een dagje wellness doet je even helemaal stilstaan en wegdromen. Een voetmassage, een chocoladepakking, een gelaatsverzorging, een massage met ijskristallen: niet goedkoop, maar wel een luxedagje dat we ons allemaal minstens één keer per halfjaar moeten gunnen. Zit het financieel even niet mee, maak dan van je eigen badkamer je spa-voor-één-dag. Ingrediënten: een dromerig muziekje, een paar geurkaarsjes, een bad boordevol schuim, een flinke pot bodyscrub, een maskertje...

Voorjaarsmoe…

Hoe heerlijk je het lentezonnetje ook vindt, je energiepeil kan in het voorjaar verrassend laag zijn. Een paar eenvoudige tips:

 • Zorg voor regelmaat en voldoende slaap.
 • Trek naar buiten en beweeg.
 • Ga voor een flinke portie zon. De vitamine D die hierdoor in je lichaam wordt aangemaakt, heeft invloed op je stemming. Vergeet je natuurlijk niet in te smeren met zonnecrème...
 • Schrap zo veel mogelijk suikers en vetten, want die maken je extra futloos. Eet regelmatig gezonde, kleine porties, investeer in groenten en fruit en drink véél - twee liter - water.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Handschoenen? Oh ja, ook nu nog…

Je handen kregen het de voorbije maanden behoorlijk te verduren en hebben nood aan extra veel vocht en vet. Smeer je handen regelmatig in met een handcrème. Extra slim: leg voor je gaat slapen een dikke laag crème op je handen, trek katoenen handschoentjes aan en laat de nacht het werk doen.

Benen om (mee) uit te pakken

 1. Geef je benen een flinke scrubbeurt, verwijder alle dode huidcellen en stimuleer de bloedsomloop.
 2. Ontharen maar. Wie echt grondig te werk wil gaan en de haartjes tot op de wortel wil verwijderen, epileert. Moet het sneller gaan, dan kruip je met een scheermesje en scheergel onder de douche.
 3. Help de natuur een handje en smeer je benen in met een bodylotion die een zelfbruiner bevat.

Een gezichtssauna

Maak thuis je eigen stoombadje: vul een pot met heet water, doe er een paar druppeltje etherische olie (bijvoorbeeld kamille) in, drapeer een handdoek over je hoofd en ga met je gezicht boven de dampen hangen. Héérlijk!

Billenwork-out

Sta rechtop en plaats je voeten op heupbreedte. Buig langzaam door de knieën: hou je rug recht en breng je lichaam naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten. Buig niet te ver door de knieën. Keer terug naar startpositie en herhaal deze oefening twintig keer.

Stap 1, stap 2, stap 3...

Ook jij hebt zonder twijfel net iets te vaak stilgezeten de voorbije maanden. Met de eerste lentezon en de mildere temperaturen is het heel wat aanlokkelijker om naar buiten te gaan. Doe dat dan ook zo veel mogelijk, om brood te halen, om de hond uit te laten, om een luchtje te scheppen. Wie slim is, schaft zich een stappenteller aan en mikt op 10.000 stappen per dag.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Stéfie

Stéfie

gemeld

Net een voetbadje genomen met citroen! Heel verfrissend.

 • melden
Kyratje

Kyratje

gemeld

Het is formidabel, ik ben het nu aan het uitproberen en voel me nu klaar voor het stralende weer!! Laat de zon maar komen ;)

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer