Mindfulness

Mindfulness

Dankzij Mindfulness ben je bewust bezig met je huishoudklussen, krijg je rust, ruimte en zelfs nieuwe energie. Én... je werkt meteen ook veel milieu- en doelbewuster. Proberen maar, die mindfulness!


Mindfulness … kan altijd!

Huishoudklusjes: het is er eigenlijk nooit het moment voor. Geen tijd om die berg vergeten was weg te werken, geen zin om de badkamer grondig te poetsen. Het zal – nog maar eens snel moeten gaan. Om controle te krijgen over de to do-lijstjes, proppen we alle klussen tussen onze andere bezigheden in. En daar zit het ‘m nu net. Al dat proppen en snel snel, terwijl je met je hoofd en je gevoel mijlenver van de klus zelf verwijderd bent, maakt het werk vermoeiend en vervelend. Het kan ook helemaal anders: mindfulness vraagt een mentale klik, maar je kunt je huishouden ook met bewuste aandacht doen! En dat komt niet alleen het werk, maar ook jezelf en zelfs het milieu ten goede.

Mindfulness is...

... (milieu)bewust met de dingen bezig zijn
Begin alvast met je oordeel over klussen weg te spoelen: het is níét vervelend, het is integendeel verfrissend en verrijkend. Je huishouden doen is constructief: je krijgt er een schoner huis, schonere was en vooral meer ruimte door. Als je voortdurend kijkt op dingen die te vol, te vuil of te chaotisch zijn, krijg je geen rust in je hoofd. Ruim je regelmatig op en veeg je schoon, dan laat je oude en versleten dingen los en maak je ruimte voor wat nieuws. En gebruik je daarbij ecologisch verantwoorde producten, dan blijf je al helemaal met een goed gevoel achter!

Mindfulness is ook...

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
... duurzaam zorg dragen voor de dingen die je hebt
Tegelijk met je fysieke bezigheid, ben je onbewust bezig jezelf los te maken van zorgen en negatieve gevoelens. Met al het vuil spoel je je zorgen weg, met alle rommel ruim je vervelende gedachten op, met het poetsen van je ramen breng je weer licht in je huis en jezelf. Natuurlijk werkt die mindfulness alleen als je ook heel bewust aandacht geeft aan wat je aan het doen bent. Als je afwast met dat moeilijke gesprek met je baas in gedachten, dan is de afwas wel gedaan, maar zit je hoofd nog steeds vol zorgen. Als je daarentegen je werk doet met wat zorg en aandacht, sta je ook meteen positief tegenover je materiaal, je kleding, je vloeren, je ramen, je kasten.... Je bent je dankzij mindfulness bewust van de waarde van de dingen en je kunt weer blij zijn dat je zo gefortuneerd bent om kleren, vloeren, ramen, kopjes, enzovoort te hébben. Kortom: je leert om duurzaam met je materiële zaken om te springen, in plaats van al te makkelijk dingen weg te gooien.

En ten slotte is Mindfulness net zo goed...

... oog hebben voor spaarzaamheid
Met Mindfulness wordt het rustiger in je hoofd en in je hart. Je huis en kleren worden schoner. En tegelijk kun je ook de verspilling indijken waar we ons soms onbewust schuldig aan maken. Gebruik (bewust) minder water en wasmiddel. Kies (bewust) voor geconcentreerde producten. Opteer (bewust) voor de waslijn in plaats van je droogkast. Enzovoort. Aan het eind van je dag voel je gewoon dat je iets constructiefs hebt gedaan, op een goede manier. Je hebt de tijd en aandacht genomen om de dingen weer schoon te maken, om ruimte, licht en lucht in je huis toe te laten en om de verspilling in te dijken. Door je aandacht bij je werk te houden, heb je vandaag niet gepiekerd, was je best wel tevreden en trots op jezelf en heb je rust gecreëerd. Dus waar wacht je op: ten aanval met zwabber en zeep!

Het mindfulnessstappenplan

  • verander je oordeel
  • doe je huishouden heel bewust
  • poets je zorgen weg
  • maak ruimte voor nieuwe dingen
  • draag zorg voor jezelf, je materiaal en het milieu
  • steek energie in verrijking, niet in verspilling
  • voel de rust en tevredenheid

Lees ook:

Mindfulness & je kleren
Mindfullness & je keuken
Mindfulness & je huis

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina