Mini tips voor een maxi gezondheid

Mini tips voor een maxi gezondheid

Gezond leven? Voor de ene is het kinderspel, de andere vindt het een heel gedoe. Dankzij deze rits mini tips werk je onbewust en zonder al te veel moeite aan een gezond lichaam én dito geest.


Water

Het allerbelangrijkste wat je lichaam nodig heeft is water. Toch drinken 7 op 10 Belgen te weinig. Drink ’s ochtends een groot glas water als je opstaat. Het zal je helpen om fris aan de dag te beginnen. Een glas water is niet alleen goed voor je energiepeil, maar ook voor je huid en brein. Kun je niet gemakkelijk water drinken? Doe er eens een partje citroen of limoen in voor extra smaak. Nog meer smaak nodig? Een kop (groene) thee zonder zoetstof versterkt je immuunsysteem en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Kamille is eveneens een kruid dat tegen vele kwaaltjes gewassen is.

Margarine in plaats van boter

Gezond koken en eten is ook eenvoudig. Er zijn zoveel alternatieven die nagenoeg dezelfde smaak geven maar veel gezonder zijn. Vervang roomboter steevast door margarine. Margarine bevat niet enkel minder vetten en calorieën maar ook toegevoegde vitamines. Hetzelfde geldt voor room. Gebruik liever lichte room van 7% vet of minder room in plaats van vette, volle room.

Zout

We eten gemiddeld zo’n drie keer meer zout dan ons lichaam nodig heeft. De smaakmaker heeft niet voor niets de bijnaam ‘sluipmoordenaar’, hij kan hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en nierschade veroorzaken. Eet zoutrijke voeding – kaas, olijven, chips, bereid vlees, kant-en-klare maaltijden,… – met mate. Proef je gerecht voor je zout toevoegt en gebruik zoveel mogelijk andere smaakmakers. Mosterd, tuinkruiden, knoflook en gember zijn een stuk gezonder!

Bewegen

Je hoeft niet intensief te sporten om fit te blijven. Bewegen is voldoende! Neem de trappen in plaats van de lift of roltrap, blijf staan als je op de bus of trein wacht, bekijk je favoriete tv-programma van op een hometrainer, dans zo vaak als je kunt, loop rond terwijl je telefoneert… Bewegen is écht niet moeilijk.

Ontstressen

Humor is een effectieve manier om stress te bestrijden. Kijk regelmatig een comedy, ga op stap met vriendinnen en maak tijd om met de kids te spelen. Voorzie ook af en toe wat me-time. Geniet van een warm bad, plan een uitgebreid diner met je partner of ga alle stress uitzweten in de sportclub.

Slapen

De hoeveelheid slaap die je dagelijks nodig hebt, varieert van persoon tot persoon. Het is wel erg belangrijk om regelmaat in je slaappatroon te hebben. Probeer daarom elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Je zult je door de routine een stuk frisser voelen ’s ochtends. Extra tips om slapeloze nachten tegen te gaan vind je hier.

Klik hier voor nog meer tips voor een gezond leven.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Wist je dat je veel calorieën kunt verbranden tijdens het huishouden? Eerlijk waar. Als je er nooit bij stil hebt gestaan dan is nu het moment om te ontdekken hoeveel energie je eigenlijk in het huishouden steekt.

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...