Op zoek naar de ananas

Op zoek naar de ananas

Daar zijn de nieuwe brochures weer. Sportlessen, theatervoorstellingen, creatieve workshops, taalcursussen... Zo veel lekkers om van te proeven dit najaar. Zin in meer-experte Kristel kijkt, keurt en plant met volle goesting, tot er een rood alarmlampje begint te knipperen.


September betekent voor velen niet alleen een nieuw schooljaar, maar ook een nieuwe start. Allerlei cursussen starten op, en na die luie zomer is het misschien ook voor mij tijd om weer eens iets nieuws te proberen. Ik kan een nieuwe taal leren? Of misschien een weekje zelfontwikkeling volgen? Of een cursus handig-in-huis? Of zou ik niet beter iets sportiefs gaan doen? Cultuur, ja, want op dat vlak loop ik hopeloos achter... Of nee, gewoon meer tijd met de kinderen doorbrengen! Of met Koen! Of met mijn verwaarloosde-want-het-is-zo-druk-vriendinnen!

Voor ik het weet, zit ik achter mijn computer een Excell-planning te maken. September lijkt plots heel kort en de lijst mustdo's heel lang. En vol. Wat zal ik kiezen? Wat 'moet' ik zeker doen? Vaagweg begint er een rood alarmlichtje te knipperen: dit lijkt niet echt de goede manier om een nieuwe start te maken. Het ruikt eerder naar nog meer stress.

Wat wil ik nu eigenlijk zelf? Diep vanbinnen? Waaraan heb ik het meest behoefte? Ik herinner me het verhaal van het wandelbuffet en de ananas. Wanneer je aankomt op een tuinfeest, verleidt een gigantisch buffet je. Je hebt ontzettend veel zin in ananas, maar net dat ontbreekt helaas. Wel zijn er overheerlijke cakes, verse aardbeien, exotische drankjes, groentequiches. Je kijkt en proeft. Het duizelt je van de geuren en smaken en na bijzonder korte tijd... ben je de zin in ananas vergeten.

Voldaan maar toch ook weer niet keer je huiswaarts. Je bent 'gevuld', maar niet 'opgeladen'. Wat is er mis? Misschien als je even in stilte onder een boom was gaan zitten, had je je herinnerd dat het een ananas was die je nodig had. Geen aardbeien, geen cake, geen exotische drankjes. Simpelweg een ananas.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Op zoek naar de ananas

Misschien kunnen we afspreken dat we voor eens en altijd de Snelweg der Verleidingen links laten liggen. Ook de Omwegen langs Dure Dingen die je het Paradijs beloven, maar je toch weer leeg achterlaten. Echt voelen wat we nodig hebben en onder die boom gaan zitten. Ergens diep vanbinnen roept een ananas. Want ergens diep vanbinnen weten we wat we nodig hebben. Niet wat ons verteld wordt dat we moeten doen, wel wat ons lichaam, onze geest, ons zieltje nodig heeft. Dat kan een verre reis zijn. Maar ook een eigen kruidentuin. Een cursus Spaans. Of gewoon een sabbatjaar.

Niemand kan voor jou bepalen wat je ananas is. Geen vriendin, geen brochure, geen collega, geen trend. Alleen je innerlijk weten, diep vanbinnen, geeft je aan wat je nodig hebt.

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer