Schoonheid zit in 'n doosje

Schoonheid zit in 'n doosje

Zo nu en dan grabbelt Zin in meer-experte Kristel in een doosje, haalt er een piepklein briefje uit en leest die enkele woorden. Waarom? Om zichzelf op te kikkeren. Om even te glimlachen. Om warm van te worden. En vooral: om zich er nog eens aan te herinneren wat schoonheid is.


Iemand die authentiek is. Zichzelf. Spontaan en ontwapenend. Iemand die ontroert, beroert, ontsteekt in vreugde. Dàt vind ik mooi.

Gesprekken over schoonheid ontaarden al snel in clichés van vormen en kleuren over uitstraling tot energie. Allemaal waar, we vinden uitstraling en innerlijke schoonheid veel waardevoller dan het perfecte vrouwenlichaam met dito snoetje. Maar eerlijk, wij Westerse vrouwen van de eenentwintigste eeuw kunnen maar moeilijk ontsnappen aan de dictatuur van strak, glad, jong, lang, dun en vol-waar-het-hoort (borsten, lippen en haardos dus).

Om mezelf eraan te herinneren dat die dictatuur volslagen onbelangrijk is, verzamelde ik in de loop der jaren uitspraken van mannen over de schoonheid van vrouwen in hun leven. Ik bewaar ze in een doosje en haal ze boven tijdens pakweg een bad hairday. Vandaag deel ik ze met jullie. Bewaar ze goed in je hoofd, je hart, je lichaam. Ze zijn oprecht en gemeend. De namen van de mannen heb ik veranderd, uit respect voor hun privacy.

“Mijn vrouw is voller en ronder. Ik vind dat mooi, een vrouwenlichaam waaraan je ziet dat het twee kinderen gedragen en gebaard heeft. Ik kijk er met nog meer liefde naar." (Ben, 32 jaar)

“Na mijn operatie had ik een litteken op mijn kaak. Een goede vriendin kwam binnen en kuste me lachend recht op dat litteken. Nooit zag ik een mooiere mond dan de hare." (Ronald, 28 jaar)

“Net dat scheve tandje in haar mond maakt haar zo levendig. Als ze lacht, kan ik alleen maar smelten." (Willem, 35 jaar)

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

“Zij is mijn aarde. Een volle buik waarop ik graag mijn hoofd leg om te rusten. Ik kom thuis bij haar, zoals de zon bij de aarde." (Robert, 50 jaar)

“De energie waarmee ze zich op haar projecten stort, verraadt haar passie voor het leven. Wat een prachtig mooie vrouw!" (Dries, 44 jaar)

“Ze zit daar met pretoogjes te lachen in haar hoekje en af en toe komt ze zelf heel stilletjes, maar o zo grappig uit die hoek. Ontroerend mooi." (Stefaan, 42 jaar)

“Ze heeft een grappige snoet en lacht veel. Altijd klaar om een grapje uit te halen. Een vrouw met pit, vrolijk, ik vind haar één van de mooiste vrouwen die ik ken, al heeft ze dan ab-so-luut geen maatje 38. Dat heeft eigenlijk helemaal geen belang." (Eric, 48 jaar)

“Wanneer ze binnenkomt, licht de kamer op. Dàt is waarom ik van haar hou." (Bert, 40 jaar)

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina