Schoonheid zit in 'n doosje

Schoonheid zit in 'n doosje

Zo nu en dan grabbelt Zin in meer-experte Kristel in een doosje, haalt er een piepklein briefje uit en leest die enkele woorden. Waarom? Om zichzelf op te kikkeren. Om even te glimlachen. Om warm van te worden. En vooral: om zich er nog eens aan te herinneren wat schoonheid is.


Iemand die authentiek is. Zichzelf. Spontaan en ontwapenend. Iemand die ontroert, beroert, ontsteekt in vreugde. Dàt vind ik mooi.

Gesprekken over schoonheid ontaarden al snel in clichés van vormen en kleuren over uitstraling tot energie. Allemaal waar, we vinden uitstraling en innerlijke schoonheid veel waardevoller dan het perfecte vrouwenlichaam met dito snoetje. Maar eerlijk, wij Westerse vrouwen van de eenentwintigste eeuw kunnen maar moeilijk ontsnappen aan de dictatuur van strak, glad, jong, lang, dun en vol-waar-het-hoort (borsten, lippen en haardos dus).

Om mezelf eraan te herinneren dat die dictatuur volslagen onbelangrijk is, verzamelde ik in de loop der jaren uitspraken van mannen over de schoonheid van vrouwen in hun leven. Ik bewaar ze in een doosje en haal ze boven tijdens pakweg een bad hairday. Vandaag deel ik ze met jullie. Bewaar ze goed in je hoofd, je hart, je lichaam. Ze zijn oprecht en gemeend. De namen van de mannen heb ik veranderd, uit respect voor hun privacy.

“Mijn vrouw is voller en ronder. Ik vind dat mooi, een vrouwenlichaam waaraan je ziet dat het twee kinderen gedragen en gebaard heeft. Ik kijk er met nog meer liefde naar." (Ben, 32 jaar)

“Na mijn operatie had ik een litteken op mijn kaak. Een goede vriendin kwam binnen en kuste me lachend recht op dat litteken. Nooit zag ik een mooiere mond dan de hare." (Ronald, 28 jaar)

“Net dat scheve tandje in haar mond maakt haar zo levendig. Als ze lacht, kan ik alleen maar smelten." (Willem, 35 jaar)

“Zij is mijn aarde. Een volle buik waarop ik graag mijn hoofd leg om te rusten. Ik kom thuis bij haar, zoals de zon bij de aarde." (Robert, 50 jaar)

“De energie waarmee ze zich op haar projecten stort, verraadt haar passie voor het leven. Wat een prachtig mooie vrouw!" (Dries, 44 jaar)

“Ze zit daar met pretoogjes te lachen in haar hoekje en af en toe komt ze zelf heel stilletjes, maar o zo grappig uit die hoek. Ontroerend mooi." (Stefaan, 42 jaar)

“Ze heeft een grappige snoet en lacht veel. Altijd klaar om een grapje uit te halen. Een vrouw met pit, vrolijk, ik vind haar één van de mooiste vrouwen die ik ken, al heeft ze dan ab-so-luut geen maatje 38. Dat heeft eigenlijk helemaal geen belang." (Eric, 48 jaar)

“Wanneer ze binnenkomt, licht de kamer op. Dàt is waarom ik van haar hou." (Bert, 40 jaar)

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Te koop: geluk

Te koop: geluk

Te koop: geluk

Rol jij met je ogen wanneer iemand je vertelt veggie te eten, yoga te volgen of in therapie te willen gaan? Grote kans van niet en da's maar goed ook: zelfontwikkeling is bespreekbaar, zelfs normaal geworden. En dat steeds meer geluksmagazines liggen te pronken in de krantenwinkel, maakt ZIN IN MEER-experte Kristel very happy...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Eitjes in een nestje

Vergeet saaie sandwiches en voorverpakte, kant-en-klare snacks. Met een beetje planning en voorbereiding gaan je kinderen nog een reden ontdekken om ...

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Kruidenfrittata met prei

Kruidenfrittata met prei

Kruidenfrittata met prei

Een smakelijk gerecht vol verse kruiden: deze kruidenfrittata met prei is snel klaar en heel het gezin is er gegarandeerd gek op. Ook een geweldig id...