Shoppen maakt écht gelukkig

Shoppen maakt écht gelukkig

ZIN IN MEER-experte Kristel lapt de expertises aan haar laars en begeeft zich op het terrein van haar ZIN IN MEER-collega’s Hilde en Griet: etsy.com is een fantastische online shop die je instant gelukkig maakt. En laat geluk nu net Kristels expertise zijn...


Etsy.com is geen wereldschokkende webstek. Je koopt hier allerhande spullen, van kleren, juwelen en tassen over servies tot schilderijen. Online shops zijn niet zo overdonderend nieuw dat een mens er gelukkig van wordt, maar met deze spullen is het anders: ze zijn allemaal eigenhandig gemaakt door de verkopers. De term ‘verkopers’ is ook een aanfluiting van de makers, ik zou hen eerder ‘bezielers’ willen noemen. Laat ik nu net zelf niet zo onvoorstelbaar handig zijn. En laat ik nu net gecharmeerd zijn door spulletjes waar mensen hun hart, ziel, vrije tijd en persoonlijkheid hebben ingestoken. Een jong meisje uit Hawaii kiest stenen uit en ontwerpt juwelen. Een man uit de Verenigde Staten bakt dolgraag en versuikert zijn hart en ziel. Een mama uit Italië kruipt in haar vrije tijd achter haar naaimachine en maakt kleurrijke geldbeugeltjes.

Ik kan het niet laten en blijf surfen. Ik spoor stiefdochter Amber, die zelf barst van de creativiteit, aan om ook een winkeltje te openen, maar voorlopig komt ze niet verder dan 'Ooo, kijk dit, het kost maar 15 euro!' Mijn nichtje Annelies vindt er prompt een mooie, betaalbare computertas gemaakt door een Amerikaan. Een zoektocht van een jaar beëindigd en hopelijk iemand blij aan de andere kant van de plas.

Ik ben verliefd op wat bezield is. Functioneel vind ik handig. Een merknaam kan mijn ego een dienst bewijzen. Massaproductie is soms lekker betaalbaar. Maar geef mij asjeblief weer bezieling. Iets waarin je de hartenklop van het leven hoort.

Koen en ik zijn op huizenjacht. We hebben al heel wat huizen gezien, een aantal daarvan hadden vast en zeker het potentieel voor wat wij nodig hebben met een gezin van vijf. Maar telkens opnieuw liepen we door zo’n huis en kregen we haast hoofdpijn door het denkwerk, het afwegen van de voor- en nadelen, het rekenwerk... Tot vandaag. Daar stond het: een huis met een ziel. Een solide, sereen, licht huis waar het geluk je vanaf de eerste trede welkom heette. Een huis dat ons omarmde en meteen een ‘thuis’ voor ons wilde zijn. Dat we nog moeten breken, veranderen, omgooien... geeft ons bij dit huis net energie. We hebben geen seconde getwijfeld.

Wat een ziel heeft, spreekt voor zich. Het is echt en oprecht, het heeft geen praatjes nodig om zich beter voor te doen. Een bloem groeit scheef, op een foto staat een bolronde vrouw die dolle pret heeft, een speech vol taalfouten komt recht uit het hart. Veeg je hersenpan schoon, zet je ego op de bank, hou op met je geld te tellen en laat je raken. Bijvoorbeeld door etsy.com.

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Met pilates ben je zo weer in vorm!

Met pilates ben je zo weer in vorm!

Met pilates ben je zo weer in vorm!

Maak snel komaf met dat zware gevoel en die extra kilootjes! De sleutel tot succes is een routine volgen die gebaseerd is op snelle maar effectieve pilates oefeningen.