Shoppen maakt écht gelukkig

Shoppen maakt écht gelukkig

ZIN IN MEER-experte Kristel lapt de expertises aan haar laars en begeeft zich op het terrein van haar ZIN IN MEER-collega’s Hilde en Griet: etsy.com is een fantastische online shop die je instant gelukkig maakt. En laat geluk nu net Kristels expertise zijn...


Etsy.com is geen wereldschokkende webstek. Je koopt hier allerhande spullen, van kleren, juwelen en tassen over servies tot schilderijen. Online shops zijn niet zo overdonderend nieuw dat een mens er gelukkig van wordt, maar met deze spullen is het anders: ze zijn allemaal eigenhandig gemaakt door de verkopers. De term ‘verkopers’ is ook een aanfluiting van de makers, ik zou hen eerder ‘bezielers’ willen noemen. Laat ik nu net zelf niet zo onvoorstelbaar handig zijn. En laat ik nu net gecharmeerd zijn door spulletjes waar mensen hun hart, ziel, vrije tijd en persoonlijkheid hebben ingestoken. Een jong meisje uit Hawaii kiest stenen uit en ontwerpt juwelen. Een man uit de Verenigde Staten bakt dolgraag en versuikert zijn hart en ziel. Een mama uit Italië kruipt in haar vrije tijd achter haar naaimachine en maakt kleurrijke geldbeugeltjes.

Ik kan het niet laten en blijf surfen. Ik spoor stiefdochter Amber, die zelf barst van de creativiteit, aan om ook een winkeltje te openen, maar voorlopig komt ze niet verder dan 'Ooo, kijk dit, het kost maar 15 euro!' Mijn nichtje Annelies vindt er prompt een mooie, betaalbare computertas gemaakt door een Amerikaan. Een zoektocht van een jaar beëindigd en hopelijk iemand blij aan de andere kant van de plas.

Ik ben verliefd op wat bezield is. Functioneel vind ik handig. Een merknaam kan mijn ego een dienst bewijzen. Massaproductie is soms lekker betaalbaar. Maar geef mij asjeblief weer bezieling. Iets waarin je de hartenklop van het leven hoort.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Koen en ik zijn op huizenjacht. We hebben al heel wat huizen gezien, een aantal daarvan hadden vast en zeker het potentieel voor wat wij nodig hebben met een gezin van vijf. Maar telkens opnieuw liepen we door zo’n huis en kregen we haast hoofdpijn door het denkwerk, het afwegen van de voor- en nadelen, het rekenwerk... Tot vandaag. Daar stond het: een huis met een ziel. Een solide, sereen, licht huis waar het geluk je vanaf de eerste trede welkom heette. Een huis dat ons omarmde en meteen een ‘thuis’ voor ons wilde zijn. Dat we nog moeten breken, veranderen, omgooien... geeft ons bij dit huis net energie. We hebben geen seconde getwijfeld.

Wat een ziel heeft, spreekt voor zich. Het is echt en oprecht, het heeft geen praatjes nodig om zich beter voor te doen. Een bloem groeit scheef, op een foto staat een bolronde vrouw die dolle pret heeft, een speech vol taalfouten komt recht uit het hart. Veeg je hersenpan schoon, zet je ego op de bank, hou op met je geld te tellen en laat je raken. Bijvoorbeeld door etsy.com.

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Lees alle blogs van Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina