Soja: de beste vriend van de vrouw

Soja: de beste vriend van de vrouw

Of het nu in de vorm van tofu of melk is, rauw of gebakken : soja is goed voor je, dus maak er gebruik van! Het is niet alleen rijk aan eiwitten (die je helpen om vetten te verbranden) maar beschermt ons ook tegen hartziekten.


Soja: de beste vriend van de vrouw

soja de beste vriend van de vrouwVrouwen die regelmatig producten op basis van soja consumeren, zouden drie tot vier keer minder risico op een hartaanval of –aandoening lopen. Dat stelt een Japanse studie die gepubliceerd werd in het Amerikaanse tijdschrift ‘Circulation’.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Meer dan 40.000 Japanners, soja de beste vriend van de vrouwmannen en vrouwen tussen veertig en negenenvijftig jaar, werden voor deze studie gevolgd. Het risico op een hartaanval bedroeg 0,39 voor de vrouwen die regelmatig soja tot zich namen, tegenover 1 voor zij die er minder van gebruikten. Het beschermend effect was nog veel duidelijker bij vrouwen in de menopauze.

Daartegenover stond - en da’s een beetje jammer voor onze mannen - dat de studie geen enkel beschermend effect voor mannen kon aantonen. Toch belet niets hen met je mee te eten, al was het maar om hun buikje weg te werken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador