Soja: de beste vriend van de vrouw

Soja: de beste vriend van de vrouw

Of het nu in de vorm van tofu of melk is, rauw of gebakken : soja is goed voor je, dus maak er gebruik van! Het is niet alleen rijk aan eiwitten (die je helpen om vetten te verbranden) maar beschermt ons ook tegen hartziekten.


Soja: de beste vriend van de vrouw

soja de beste vriend van de vrouwVrouwen die regelmatig producten op basis van soja consumeren, zouden drie tot vier keer minder risico op een hartaanval of –aandoening lopen. Dat stelt een Japanse studie die gepubliceerd werd in het Amerikaanse tijdschrift ‘Circulation’.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Meer dan 40.000 Japanners, soja de beste vriend van de vrouwmannen en vrouwen tussen veertig en negenenvijftig jaar, werden voor deze studie gevolgd. Het risico op een hartaanval bedroeg 0,39 voor de vrouwen die regelmatig soja tot zich namen, tegenover 1 voor zij die er minder van gebruikten. Het beschermend effect was nog veel duidelijker bij vrouwen in de menopauze.

Daartegenover stond - en da’s een beetje jammer voor onze mannen - dat de studie geen enkel beschermend effect voor mannen kon aantonen. Toch belet niets hen met je mee te eten, al was het maar om hun buikje weg te werken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina