Te koop: geluk

Te koop: geluk

Rol jij met je ogen wanneer iemand je vertelt veggie te eten, yoga te volgen of in therapie te willen gaan? Grote kans van niet en da's maar goed ook: zelfontwikkeling is bespreekbaar, zelfs normaal geworden. En dat steeds meer geluksmagazines liggen te pronken in de krantenwinkel, maakt ZIN IN MEER-experte Kristel very happy...


Libelle Happy, Change Think +, Happinez, Flow. Naast het rijtje interieur-, auto-, tuin-, vrouwen- en bruidsmagazines kreeg geluk, of tenminste de zoektocht ernaar, een eigen plekje. Het zit niet meer als artikel van een paar pagina’s of als een rubriekje weggemoffeld in de vrouwenbladen. Nee, het heeft zijn bestaansrecht opgeëist en staat open en bloot te pronken en te verleiden.

Mijn partner vindt dat niet echt nodig. Als hij de krantenwinkel binnenloopt en zijn neus richting Geluk volgt, leidt die hem naar moto-, tuin- of culinaire tijdschriften. Hij komt er meteen van in de Flow, wordt er Happy van en gaat Positief Denken. En daar ben ik blij om, want ik word er zelf ook happy van hem bezig te zien in de tuin, in de keuken of op de moto.

Maar niet iedereen vindt zo makkelijk zijn of haar weg richting harmonie, zelfexpressie, innerlijke rust of levensvreugde. Te veel to do's, te veel afleiding, te veel verwarring en mist. In dat geval zijn richtingwijzers handig. Niet dat iedereen dezelfde richting uit moet, bovendien moet je soms even naar linksboven om daar te ontdekken dat rechtsmidden beter bij je past. Maar het helpt wel.

Nog niet zo gek lang geleden was het not said dat je in therapie ging omdat je blokkeerde... En wie yoga volgde, thuis mediteerde, vegetariër was of oude tradities in huis haalde, werd voor ‘zonderling’ versleten. Gelukkig is die tijd voorbij. Zelfontwikkeling en wat daarbij hoort, heeft z'n weg gevonden. Niet dat alles wat er gezegd, geschreven en gedaan wordt even roemrijk is als het pretendeert. In de zelfontwikkelingswereld - net zoals in alle andere sectoren van het leven - vind je ego, machtsmisbruik, opportunisme en kwaadaardigheid. Maar net doordat we er nu openlijk over kunnen praten met steeds meer mensen en erover kunnen lezen en schrijven, kunnen we het kaf veel duidelijker van het koren scheiden. En uiteindelijk is het ook een beetje zoals met tuinieren, motoren en menu’s: de ene houdt van een stevige wildschotel, terwijl de andere zweert bij zomerse slaatjes. De ene wordt rustig van een strak grasperk, terwijl de andere gaat dansen van wilde Engelse tuinen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ik lees en blader graag door deze magazines. De verhalen, interviews, tips en foto’s laten me fragmenten zien van oude, eenvoudige waarden die ons gelukkig maken. Trouw aan onszelf. Het mededogen voor de ander. Ontroering door schoonheid. Geraakt worden door oprechtheid. Het delen van levensvreugde. Het bestaansrecht en een plek om thuis te komen.

De geluksmagazines hebben hun eigen rijtje opgeëist in de krantenwinkel en liggen daar nu terecht trots te blinken.

Libelle Happy, Change Think +, Happinez en Flow koop je in de krantenwinkel bij je in de buurt.

Kristel

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina